Zöld-fehér éremeső

2017. április 3., hétfő 12:58 | 1 éve 8 hónapja 15 napja 20 órája 8 perce
Újabb eredményes hétvégén vannak túl az FTC tőrvívói. A Fülöp Mihály Magyar Kupa legutóbbi fordulóját hat éremmel, míg az Érd Kupát két aranyéremmel zártuk.
Zöld-fehér éremeső

A Fülöp Mihály Magyar Kupa versenysorozat legutóbbi állomásán, a Törekvés SC Bihari úti vívócentrumában három korosztályban léptek pástra vívóink. A bambi leány korosztályban Müller Hanna a nyolcadik helyen végzett. A gyermek fiú korosztályban három vívónk is bejutott a nyolcas döntőbe, két versenyzőnk pedig házi döntőt vívott egymás ellen. Végül Vid Attila arany-, míg Skorka Csongor ezüstérmet szerzett, Tóth Zsombor pedig a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

Délután a gyermek leányok mezőnyében ismét három ferencvárosi versenyző jutott be a nyolcas döntőbe. Kovács Réka egész napos imponáló és magabiztos vívásának megkoronázásaként megszerezte az aranyérmet, míg Kovács Aletta a hatodik, Balogh Virág pedig a nyolcadik helyen zárt.

Vasárnap a serdülő korosztállyal folytatódott a verseny. Itt délelőtt a fiúknál Kovács Gergely a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg délután a lányoknál Fekete Hanga második, Zsoldosi Emília harmadik, Fenyvesi Viktória pedig ötödik lett.

Szintén a hétvégén rendezték a VII. Érd Kupát, amelyen a kadet B kategóriás korosztályban tarolt a Ferencváros: az uraknál Glatt Andor, a hölgyeknél pedig Zsoldosi Karolina lett aranyérmes.