17 év után ismét Bajnokok Ligája!

2018. október 10., szerda 14:08 | 4 hónapja 5 napja 8 órája 26 perce
Férfi vízilabdacsapatunk a BL-selejtező rájátszásának második mérkőzésén is győzni tudott, így 17 év után ismét Bajnokok Ligája résztvevő együttesünk!
17 év után ismét Bajnokok Ligája!

Az FTC-Telekom Waterpolo a két EK-sikert követően, idén a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhatott. Csapatunk sikeresen vette az első akadályt, hiszen a selejtezőcsoportjának összes mérkőzését megnyerve jutott az utolsó playoffkörbe, ahol a görög Vouliagmeni volt az ellenfele.

Az első mérkőzést a Császár-Komjádi Uszodában Varga Zsolt tanítványai, magabiztos, 10-4-es sikerrel abszolválták, ma pedig következhetett a visszavágó, a festői környezetű görög helyszínen.

Az első támadást a görögök vezethették, az alaphangot pedig Vogel Soma meg is adta egy védéssel. A mi első támadásunkál pedig Mitrovic úszott meg a szélen, és meg is szerezte a vezetést. A görögök egyenlíteni tudtak, de előbb Vámos ismét megszerezte az előnyt. Ezt két emberelőnyös találat követte: Mitrovic és Jaksic voltak a gólszerzők. A Vouliagmeni még egy találatig jutott, de Vogel védéseinek köszönhetően 4-2-vel zárult az első negyed.

A második negyedet Vámos emberelőnyös bombája nyitotta, de utána kicsit akadozott a támadójátékunk, többször is közel jártunk a gólhoz, de a kapufa kétszer is kifogott játékosainkon. A görögök is egyszer találtak be, védekezésben erősek maradtunk így a félidőben 5-3-ra vezettünk.

A második félidő Jaksic góljával nyitottuk, majd Varga patintott találatával folytattuk. A görögök a negyedben három találatot jegyeztek, de Younger és Jansik találataival növelni tudtuk előnyünket az utolsó játékrész előtt. (9-6)

Varga nyitotta az utolsó negyedet egy gyönyörű találattal, amire a görögök legjobbja, Afroudakis válaszolt egy szintén szépségdíjas góllal. Ezt követően Jansik megszerezte a második találatát, ugyanis szabadon lőtte ki a bal felsőt. Az utolsó játékrészben Pohl is belőtte első gólját, majd Vogel hárította Gkiouvetsis ötösét és utána a követkető támadásnál is bemutatott egy védést. Több találat már nem esett, így csapatunk bejutott a Bajnokok Ligájába!

A csoportellenfeleink már a playoffkör sorsolásakor ismertek voltak, így tudtuk, hogy a rekordgyőztes Pro Recco is az ellenfeleink között lesz a csoportkörben. Az első mérkőzést hazai medencében vívjuk a Dinamo Moszkva ellen, október 17-én, szerdán, 18.30-kor a Császár Komjádi Uszodában. A bérletek érvényesek a hazai Bajnokok Ligája mérkőzésekre is! A bérletről további információkat ITT olvashat, valamint elővételben jegyek is válthatóak lesznek a mérkőzésekre, amelyről később adunk majd információt. Addig is érkezzen egy értékelés edzőnktől, Varga Zsolttól!A-csoport
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Dinamo Moszkva (orosz)
ZF-Eger (magyar)
Steaua Bukarest (román)
Crvena Zvezda (szerb)
FTC-Telekom Waterpolo (magyar)
Brescia (olasz)

LEN Bajnokoki Ligája, playoffkör, visszavágó
NC Vouliagmeni-FTC-Telekom Waterpolo 7-12 (2-4, 1-1, 3-4, 1-3)
Gólszerzőink: Mitrovic (2), Vámos (2), Jaksic (2), Varga (2), Jansik (2), Younger, Pohl