A bronzért harcolhatunk

2018. április 14., szombat 19:49 | 7 hónapja 29 napja 19 órája 54 perce
A Ferencváros női vízilabdacsapata az elődöntő második mérkőzését is elvesztette az UVSE ellen, így a címvédő jutott az OB I döntőjébe. Együttesünk a bronzéremért küzdhet a folytatásban.
A bronzért harcolhatunk

A párharc első mérkőzésén bántóan visszafogottan játszott az FTC, ennek pedig 11-4-es vereség lett az eredménye. Az elődöntő hazai találkozóján az volt a célunk, hogy az UVSE ne döntse el két meccs alatt a fináléba jutást.

Ám a címvédő a Népligetben is fölényben játszott, és elhúzott 4-0-ra. A Ferencváros ezek után talált be először Muzsnay Fanni révén (1-4), de a negyedet a vendégek zárták góllal (1-5).

A második játékrész kiegyenlített volt, hiszen mindkét oldalon egy-egy találat született, ezzel a félidőben 6-2 állt az eredményjelzőn az UVSE javára. Ezután azonban ismét beleerősített a címvédő, és sorozatban három gólt szerzett (2-9), míg mi nem tudtunk túljárni Gangl Edina eszén. A negyed egyetlen hazai találatát Kisteleki Dóra lőtte, mellyel 9-3-ra alakította az állást.

Az utolsó játékrész már csak formalitás volt mindkét félnek. A vendégek ötméterest hibáztak, Illés Henrietta és Bujka Barbara pedig feliratkozott a gólszerzők közé (5-9), de nem sikerült szorossá tenni az elődöntőt. Kisteleki az utolsó másodpercekben még betalált, így a Fradi 9-6-ra kapott ki.

Ezzel a tavalyi bajnok jutott a döntőbe, ahol UVSE-Dunaújváros párosítást rendeznek, míg a Ferencváros a bronzéremért küzdhet története első OB I-es szezonjában. Az ellenfél a BVSC lesz.

NŐI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 2. mérkőzés, 2018. április 14.
Népligeti uszoda
FTC – UVSE 6-9 (1-5, 1-1, 1-3, 3-0)
Gólszerzőink:
Kisteleki 2, Muzsnay, Gerendás , Bujka, Illés 1-1

A párharc végeredménye: 2-0-ra nyert az UVSE, így bejutott a döntőbe.