A legkeményebb párharc

2017. november 10., péntek 17:24 | 1 éve 2 napja 12 órája 33 perce
A Magyar Kupa négyes döntője a tét női vízilabdázóinknak. A szezon első igazi tétmérkőzése vár csapatunkra a Szentes elleni Magyar Kupa-negyeddöntőben.
A legkeményebb párharc

Női vízilabda-csapatunk első igazi megmérettetésére készül. A legjobb nyolc között két mérkőzésen a Szentes ellen lehet kivívni a Final Fourba kerülést. A mezőny újoncaként hatalmas lépés lenne egyből az első évben eljutni a négyes döntőig. Az FTC szombaton Szentesen kezd, a második mérkőzés lesz vasárnap a Népligetben.

A múlt heti vaksorsolásnál elkerülték egymást a nagycsapatok, így valószínűsíthetően a tavalyi dobogósok – UVSE, BVSC, Dunaújváros – magabiztosan jutnak be a legjobb négy közé. A legnagyobb párharcnak kétségtelenül a Fradi és a Szentes összecsapása ígérkezik.

Csapatunk az első csoportkörből a harmadik helyen jutott be a negyeddöntőbe. A népligeti fordulóban két győzelem, egy vereség, egy döntetlen volt a mérlege a Fradinak. A Szentes szintén hazai környezetben játszotta az első kört, ahonnan két győzelemmel és két vereséggel harcolta ki a negyeddöntős szereplést.

A bajnokságban versenyt fut egymással a két együttes és jelenleg fej-fej mellett állnak. A Fradi és a Szentes is három győzelemmel egyaránt kilenc pontos. A hétvégi kupa párharc után a két csapat szerdán a bajnokságban is összecsap a Népligetben.

Kisteleki Dóra, csapatkapitány, FTC:
„Első igazi tétmeccsünk lesz a Magyar Kupa negyeddöntő. Az év elején játszottunk a szentesi csapattal, de akkor nem voltunk komplettek és csak pár hete edzettünk együtt. Azóta sok mérkőzést játszottunk, látszik a fejlődési folyamat, kezd összeállni a játékunk, ami remélem elég lesz a továbbjutáshoz. Minden csapat megszenved Szentesen, nehéz meccs vár ránk, minél szorosabb eredményt kell elérnünk. Annak örülök, hogy ott kezdünk, és hazai pályán fejezzük be, a célunk, hogy bejussunk a négyes döntőbe. Az biztos, ez a csapat ilyen helyzetben még nem volt, hiszen a bajnokságban van időnk javítani, ha hibázunk, itt nincs. A Szentes évek óta együtt játszik, összeszokott csapat, nehéz ellenfél lesz. Szerintem a legkeményebb negyeddöntős párharc a mienk lesz."

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, kapus, FTC:
„Az utolsó hétben jobban készültünk már a Szentesre. Olyan taktikai elemeket is elővettünk, amiket ellenük szeretnénk alkalmazni. Kielemeztük a saját játékunkat, támadásainkat, védekezéseinket, hogy lássuk, miben kell fejlődni, mert az a célunk, hogy megtaláljuk a saját játékunkat. Azt gondolom, ha a mi játékunk rendben van, akkor bárkit képesek lehetünk legyőzni vagy megszorítani. Az elmúlt időszakban is voltak jó mérkőzéseink, például a Dunaújváros ellen és az UVSE ellen is voltak bíztató részek. Mivel mindig nehezebb hátrányból játszani, plusz feszültséget is jelent, ezért mindenképp Szentesen győzni kell és előnyből várni a hazai visszavágót.”

A Magyar Kupa-negyeddöntő vasárnapi, népligeti mérkőzése előtt a jegypénztár a találkozó előtt egy órával, 13 órától nyit. A belépők 1000 forintba kerülnek. A vízilabda bérletek érvényesek a női Magyar Kupa-mérkőzésekre is!

VÍZILABDA, NŐI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
2017.11.11., szombat 16.00 Szentes
1.mérkőzés
Hungerit-Szentes – FTC

2017.11.12., vasárnap 14.00 Népliget
2.mérkőzés
FTC - Hungerit Szentes