A legnehezebb ellenfél

2017. november 20., hétfő 16:45 | 10 hónapja 28 napja 1 órája 5 perce
A lehető legnehezebb ellenfelet kapta női vízilabda-csapatunk a Magyar Kupa négyes döntőjének mai sorsolásán. A címvédő UVSE-vel mérkőzünk meg az elődöntőben.
A legnehezebb ellenfél

Női vízilabda-csapatunk első szezonjában rögtön bejutott a Magyar Kupa Final Fourba. A csoportkörből harmadik helyen jutott tovább csapatunk, a népligeti fordulóban két győzelem, egy vereség, egy döntetlen volt a mérlege a Fradinak. A nyolc között a Szentessel kerültek össze a lányok, az első idegenbeli mérkőzés 10-10-es győzelemmel zárult, viszont a hazai visszavágón, magabiztos játékkal 13-9-re nyert az FTC és újoncként kiharcolta a Magyar Kupa négyes döntőbe jutást.

Hétfőn az MVLSZ székházában a csapatok képviselőinek jelenlétében kisorsolták a Final Four párosítását. A Fradi a lehető legnehezebb ellenfelet a címvédő, magyar bajnok és Euro Kupa győztes UVSE együttesét kapta. A másik elődöntőben a Dunaújváros a BVSC-vel csap össze. A győztesek bejutnak a döntőbe, bronzmérkőzés nincs, két harmadik helyezettet hirdetnek.

Béres Gergő, vezetőedző, FTC:
„Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de a legjobb játékosállománnyal rendelkező csapatot kaptuk. Ez is egy feladat, ezt szeretnénk megoldani. Szerintem az is nagy szó, hogy ott vagyunk a négy között, egy jó mérkőzést szeretnénk játszani az UVSE-vel. Biztos, hogy kiemelkednek a hazai mezőnyből és ha bárkit megkérdeztek volna a sorsolás előtt, biztos mindhárom csapat őket akarta elkerülni. Ennek a meccsnek is csak úgy lehet nekimenni, hogy győzni akarunk, függetlenül attól, hogy nem mi vagyunk az elődöntő esélyesei. Játszottunk velük párszor, akkor voltak bíztató játékrészek. Egy meccsen bármi lehet, mi mindent megteszünk. Hatalmas motivációval fognak játszani a lányok, mert a Fradinak újoncként hatalmas dolog, hogy idáig eljutott. Azt szeretném, hogy az utolsó negyedig kiélezett, jó meccs legyen.”

A Magyar Kupa elődöntőit december 9-én, a finálét másnap rendezik a Komjádi uszodában.

Női vízilabda, Magyar Kupa Final Four
Elődöntő – Komjádi uszoda
2017.12.09., szombat
12.30 FTC – UVSE
14.00 Dunaújváros – BVSC

Döntő
2017.12.10., vasárnap 17.45 – Komjádi uszoda