Akadozott a gépezet

2018. január 31., szerda 21:12 | 1 éve 19 napja 16 órája 12 perce
Férfi vízilabdacsapatunk három szoros negyed után az utolsóban döntötte el a mérkőzést és 10-7-re megnyerte a BVSC elleni bajnokit.
Akadozott a gépezet

A Ferencváros kapujában Vogel Soma kezdett. Nikola Jaksic kiállítását használta ki második támadásánál a BVSC és megszerezte a vezetést. Négy és fél perc is eltelt a mérkőzésből, amikor Stefan Mitrovic emelkedett lövésre, szerb olimpiai bajnokunk kiegyenlített. Egy perccel később Szabó Bendegúz távoli góljával ismét a vendégeknél volt az előny. A negyed hajrájában csapatkapitányunk, Madaras Norbert bal keze villant, ezzel zártuk 2-2-re az első játékrészt.

A második negyed is rosszul indult, továbbra is akadozott a gépezet, egyből két gólt kapott csapatunk. Ahogy az első negyedben, úgy a másodikban is Mitrovic adott lendületet, egyre felzárkóztunk. A BVSC időt kért, a támadásnál Varga Dénes szerzett labdát, megindult a Fradi, az akciót tízesünk fejezte be, de nem maradt sokáig egál, hátul újabb elkerülhető gólt kaptunk. A második nyolc percet a vendégek nyerték meg és 5-4-re vezettek a nagyszünetben.

Varga Zsolt kapust cserélt, Gárdonyi András váltotta Vogel Somát. Egy emberelőnyt kihagyott csapatunk, míg a BVSC büntetővel növelte kettőre előnyét. Varga Dániel gólja jelentette a fordulópontot, onnan elindult a Fradi, megváltozott a játék képe. Nikoa Jaksic látványos cselsorozata után kiegyenlítettünk. Rendezte a csapat a védekezést, Gárdonyi beállítása is sokat segített. A helyzetkihasználásunkon volt még mit javítani. Az utolsó játékrész előtt 6-6-ot mutatott az eredményjelző.

Az utolsó szünetben zúgott a Fradi szurkolóktól a „Mindent bele!”. Kellett a buzdítás csapatunknak, mert döntetlenről vágtunk neki a negyedik nyolc percnek. Több kihagyott helyzet után végre sikeresen játszotta meg emberelőnyét a Fradi és Vámos Márton góljával először vezetett a találkozón. Jansik Szilárd bődületes erővel lőtte be a nyolcadikat, ezzel kettővel ellépett az FTC. Varga Dénes ejtésével nőtt tovább a különbség. Szirányi Balázs harcolt ki kiállítást, hárman maradtak tőlünk a vendég kapu előtt, Mitrovic fejezte be és triplázott a mérkőzésen. A 4-0-s Fradi rohamra ötméteressel válaszolt a BVSC. A 12. forduló bajnoki mérkőzését végül 10-7-re megnyerte a Ferencváros. Szombaton, szintén a Komjádi uszodában a Vasas vendégeként játszunk.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Ez a negyedik mérkőzés beleillik az előző három folytatásába, nem úgy megy a játék, ahogyan szeretnénk. Most azt érzékeltem, hogy irdatlan mennyiségű helyzetet hagytunk ki. A lendület sokkal jobb volt, mint eddig, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, ennek a statisztikáját mindenképpen megnézem. Azért ez nyilván „fizet” hátul, tehát akkor tudtuk a játékerőnket megmutatni, amikor a BVSC elfáradt a harmadik negyed végére. Utána fordítottuk meg a mérkőzést. Ránézésre a játék képe lehet hasonlít az eddigi három mérkőzéshez, belső érzésre nekem teljesen más volt.”

FÉRFI OB I
12. forduló
Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – BVSC: 10-7 (2-2, 2-3, 2-1, 4-1)
Gólszerzők: Mitrovic 3, Varga Dénes 2, Madaras, Varga Dániel, Jaksic, Vámos, Jansik