Az alapszakasz felénél

2017. november 22., szerda 9:44 | 10 hónapja 25 napja 16 órája 43 perce
Férfi vízilabda-csapatunk a héten három mérkőzést játszik. Szerdán a bajnokságban a Kaposvárt fogadjuk a Népligetben.
Az alapszakasz felénél

A bajnokság alapszakasza a feléhez érkezett, hét fordulót rendeztek eddig az OB I-ben, de nem mindegyik csapat játszotta le eddig mind a hét mérkőzését, különböző okok miatt. A félidőben a Fradi csoportját a címvédő Szolnok vezeti, Cseh Sándor együttese már nyolc bajnokit játszott és toronymagasan, hibátlanul, 24 ponttal áll az A jelű nyolcas élén. A B-csoportban az Eger áll az élen.

A Fradi eddig csak öt OB I-es meccset játszott – az Euro Kupa- és a Szuperkupa-találkozók miatt -, a veretlenségét szombaton a Szolnok ellen veszítette el. A meccshátrány miatt jelenleg harmadik helyen áll a csoportjában Varga Zsolt együttese, 12 ponttal.

A soros ellenfél, a Kaposvár hétvégén szerezte meg első győzelmét a Debrecen otthonában. Mindkét csapat felkészülésnek tekinti a szerdai bajnokit. A somogyiak az Eger, míg a Fradi a Miskolc elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre készül. A Kaposvár és a Ferencváros szeptemberben a kupa selejtezőjében találkozott egymással, akkor az FTC 14-2-re győzött.

„Két, számunkra fontos mérkőzés közé ékelődik be a Kaposvár-meccs, számunkra ezen a találkozón kötelező a győzelem. Abban biztos vagyok, hogy ez egy más típusú mérkőzés lesz, mint amelyet a kupában játszottunk velük. Szeretném a szerdai bajnokin inkább a fiatalabbakat játszatni. A hét eleje a Szolnok-mérkőzés elemzéséről és a felmerült problémák megoldásáról szólt, elsősorban a mi hibáinkat kellett kijavítanunk. A héten három mérkőzésünk lesz, ezért rövidebb, taktikai edzésekkel készülünk” – mondta Varga Zsolt vezetőedző.


E.ON VÍZILABDA OB I.

8. forduló
2017.11.22., szerda, 20.15
FTC-PQS Waterpolo–Kaposvári VK