Bajnoki zárás

2017. december 14., csütörtök 17:37 | 1 éve 1 hónapja 3 napja 2 órája 10 perce
Férfi vízilabdacsapatunkra még két bajnoki mérkőzés vár idén. Varga Zsolt együttese pénteken Kaposváron, szombaton Szombathelyen játszik.
Bajnoki zárás

Két nap, két bajnoki mérkőzés vár még csapatunkra ebben az évben. A Fradi pénteken utazik Kaposvárra, a bajnokság első fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolja. Nem ez lesz az első túránk a somogyi városba, a Magyar Kupa selejtezőjében is játszott ott csapatunk, akkor nagy gólkülönbségű mérkőzéseken, hibátlanul jutottunk tovább. A kaposváriak ellen 14-2-re nyert együttesünk. A két csapat azóta a bajnokágban is találkozott egymással, a november végi OB I-es mérkőzésen 23-6-ra győzött az FTC.
A Szombathellyel szintén kétszer játszottunk már a szezonban. A kupában 22-3, míg a bajnokságban 18-5 lett az eredmény.

A hazai pontvadászat A-csoportját hibátlanul vezeti a címvédő Szolnok, a kilenc mérkőzésen 27 pontot gyűjtött. Az FTC-PQS Waterpolo hét mérkőzéssel és 18 ponttal a második helyen áll. Soron következő két ellenfelünk egyaránt két győzelmet és hat pontot gyűjtött, így a mezőny hátsó felében helyezkedik el.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Az esztendő utolsó két mérkőzése lesz a Kaposvár és Szombathely elleni. Mindkét csapattal játszottunk már, számunkra a hat pont megszerzése kötelező. Két napos túra lesz összességében, a pénteki kaposvári találkozó után ott maradunk és másnap utazunk Szombathelyre. A heti felkészülésünket erőteljesen befolyásolta a válogatottak programja, ezért csak egy közös edzést tudunk tartani.”

Férfi OB I.
1.forduló, Kaposvár
2017.12.15., péntek 19.30
Kaposvári VK – FTC-PQS Waterpolo
9.forduló, Szombathely
2017.12.16., szombat 17.00
AVUS – FTC-PQS Waterolo