Belgrádi túra

2019. január 8., kedd 20:46 | 9 napja 8 órája 8 perce
Elutazott Szerbiába az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata, mivel szerda este Bajnokok Ligája-meccset játszik a csoport utolsó helyén álló Crvena Zvezda ellen.
Belgrádi túra

Az ünnepek adta rövid pihenő után elkezdődik az év a Ferencváros férfi vízilabdázóinak is, akiknek az első meccset megelőzően volt egy nagy feladata. Lezárni a 2018-as sikeres esztendőt, hiszen innentől kezdve egy ellenfelet sem fog érdekelni, hogy mindent megnyertünk.

Szerda este a 2013-as Bajnokok Ligája-győztes Crvena Zvezdával játszunk idegenben, de a szerb csapat most már nem tündököl régi fényében. Jelenleg az utolsó helyen áll a csoportban elveszítve az eddigi öt mérkőzését. Ennek ellenére nagyon fogadkoznak. Csapatuk vezetőedzője, Aleksandar Filipovic izgalmas meccset vár és reménykedik abban, hogy bármennyire is jó a Fradi, otthon tarthatják a három pontot, ha mindent beleadnak. A 100%-on túl azonban többre is szükségük lesz a hazaiaknak, hiszen az eddigi meccseiken nem dobtak négy gólnál többet egyszer sem. Varga Zsolt ennek ellenére nem becsüli le ellenfelünket. Vezetőedzőnk azt emelte ki, hogy a karácsonyi szünet után mindig nehéz felpörögni, de ahhoz, hogy bejussunk a sorozat Nyolcas Döntőjébe meg kell nyernünk ezt a találkozót is.

Ha már karácsony. Szerbiában január 7-én ünnepelték a Karácsonyt, hiszen ők a régi Juliánusz-naptárt használják. Így, amikor kedd délután megérkezett Belgrádba csapatunk, akkor a város utcáin még bőven ünnepi hangulat uralkodott. Az esti edzésre sétálva egy kis hógolyós célbadobás növelte az játékosok jókedvét, ami remélhetőleg másnapra sem fog alábbhagyni.

Nem tartott ezúttal a kerettel betegség miatt Német Toni, míg Slobodan Nikic továbbra is sérüléssel bajlódik. Ez pedig azt jelenti, hogy egy szem igazi center, vagyis Mezei Tamás harcol majd a kiállításokért.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör 6. forduló, 2019.01.09., szerda 20:30
Szerbia, Belgrád
CRVENA ZVEZDA – FTC-TELEKOM WATERPOLO
Élő közvetítés: csak online ITT