BVSC elleni szombat

2018. november 9., péntek 17:04 | 2 hónapja 6 napja 20 órája 49 perce
A Ferencváros mindkét vízilabdacsapata a BVSC ellen játszik nagyon fontos bajnokit szombaton. Előbb a fiúk kezdenek a Komjádiban, majd néhány kilométerrel arrébb a lányok ugranak vízbe a Szőnyi úton.
BVSC elleni szombat

Az alapszakasz egyik legnehezebb mérkőzése vár a Ferencváros férfi vízilabdacsapatára, hiszen a még szintén veretlen BVSC látogat a Császár-Komjádi Sportuszodába szombaton 13 órakor. A szezon előtt az Eger mellett a zuglóiaktól várhattuk azt, hogy megnehezíthetik a címvédő dolgát a csoportban. Ennek ellenére azonban Szentesen is nagy csatára kényszerült csapatunk, hiszen a harmadik negyedig fej-fej mellett haladt a két együttes. A végét a mieink bírták jobban és 10-7-re nyerni tudtak idegenben. Szombaton viszont nem engedhetünk meg magunknak annyi kihagyott helyzetet és emberelőnyt, mint a hétközi fordulóban, hiszen a BVSC képes arra, hogy ezt kihasználja. Az előző szezonban ugyan 10-7-re, valamint 13-3-ra tudtunk győzni ellenük, de nem szabad ezekből az eredményekből kiindulni.
Mivel vezetőedzőnk folyamatosan forgatja a csapatot a tripla terhelés miatt, nem lehet tudni, hogy most milyen kerettel állunk fel. Annyi biztos, hogy csapatkapitányunk Varga Dénes még nem kapott szerepet a bajnokságban, rajta kívül pedig Vámos Márton és Stefan Mitrovic is csak a meccsek felén játszott. Ha mind a hárman vízbe ugranak szombaton az eddig jól teljesítő, ám rutintalan fiatalok helyett, akkor biztosan nehezebb dolga lesz ellenünk a vendégeknek.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 5. forduló, 2018.11.10., 13:00
Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-TELEKOM WATERPOLO – BVSC-ZUGLÓ
Jegyár: 1000 Ft
Élő közvetítés: M4 Sport

A nőknél az idény egyik rangadója következik! A BVSC és az FTC ugyanis a bronzéremért küzdött egymással az előző szezon végén. A párharc mindkét mérkőzésén három góllal bizonyult jobbnak a zuglói csapat, így van miért visszavágnia a Ferencvárosnak.
Jelenleg hasonló formában várja az összecsapást a két együttes. A zöld-fehérek foglalják el a tabella harmadik helyét négy győzelemmel és egy vereséggel, míg a sárga-kékek a negyedikek egy meccsel kevesebbet játszva és három ponttal lemaradva. Az FTC-nek az előző fordulóban ért véget négy bajnoki óta tartó veretlenségi szériája, miután egy szoros meccsen kikapott a címvédő otthonában 9-7-re. Ahogy mi, úgy a BVSC is csak megszorítani tudta az UVSE-t, amely 9-8-ra nyerte meg azt a találkozót.
Ha csak a csapatok névsorát nézzük, akkor erősebbnek tűnik a hazaiak játékosállománya, hiszen a világbajnok Takács Orsolya rutinja mellett több fiatal válogatott is a keret tagja. A Fradi azonban megmutatta ebben az idényben, hogy csapatjátékban rengeteget fejlődött az előző bajnoksághoz képest. Reméljük annyit, hogy eltűnjön a tavaszi háromgólos különbség és története során először nyerni tudjon a Ferencváros női együttese a BVSC ellen.

NŐI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 5. forduló, 2018.11.10., 17:30
Budapest, Laky Károly Uszoda
BVSC-ZUGLÓ – FTC-TELEKOM WATERPOLO