Csoportelsők

2017. augusztus 8., kedd 20:17 | 11 hónapja 7 napja 22 órája 18 perce
A Millennium férfi vízilabda-csapata 24-5-re legyőzte az olasz Milanót a budapesti Masters-világbajnokságon, így megnyerte a csoportját.
Csoportelsők

A magyar csapat tagja, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője, Varga Zsolt a tegnapi, a török Galatasaray ellen 22-5-re megnyert mérkőzés után elmondta, sokkal nehezebb mérkőzésre számít a korábbi élvonalbeli játékosokból álló olaszok ellen. Olimpiai bajnokunk jóslata bejött, ugyanis az első percekben a Millennium komoly ellenállásba ütközött. Az olaszok több támadásunkat is megállították, komoly A negyed végére azonban feltörtük az olaszok védekezését és sorra dobtuk a gólokat - köztük Varga Zsolt is egyet -, így 6-1-es előnnyel várhatták a folytatást.

Olimpiai bajnokokból álló együttesünk a második játékrészben is gálázott. Többször is végletekig kijátszott akciókból szerzett szebbnél szebb gólokat. A Milano addigi védekezése gyakorlatilag teljesen szétesett, a negyed végére pedig már tíz gól volt a különbség. (12-2)

A harmadik hét percben folytatódott a Kemény-legények eredményes játéka. Ezúttal hat gólt lőttek, a 17. találatot az FTC vezetőedzője szerezte. A záró negyed előtt 18-2-re vezetett a magyar csapat. A negyedik negyed egyik legszebb gólját Varga Zsolt lőtt, miután egy pompás centerezést váltott gólra, megszerezve ezzel a magyarok huszadik találatát. Bár az olaszok vezettek is ebben a játékrészben, a Millennium fordított és ismét kiütéses, 24-5-ös sikert aratott, így magabiztosan megnyerte a 40+-os korosztály B-csoportját.

Varga Zsoltéknak szerdán és csütörtökön pihenőnapja lesz, legközelebb pedig pénteken játszik a negyeddöntőben. Az ellenfél később derül ki.

„Az elején tényleg úgy nézett ki, hogy keményebb mérkőzés lesz. Ilyenkor azért nehéz lemérni, hogy ki, milyen formában lesz, de ma az állóképességünk jobb volt. Kevés meccset játszottunk együtt, ezért egy mérkőzéshangulat nagyon fárasztó. Benedek Tibor azt mondta nekem, hogy ma már sokkal jobban érezte magát, mint hétfőn. Persze, azért jól jön a két szabadnap.” – mondta a találkozó után Varga Zsolt.

17. FINA MASTERS VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
VÍZILABDA, CSOPORTKÖR
B-csoport (40+)
Millennium-Pallanuoto Milano A.S. Dilett (olasz) 24-5
(5-1, 7-1, 6-0, 6-3)
A magyar csapat gólszerzői: Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), Molnár T. (2), Székely (2), Kásás T., Märcz, Vári, Kiss G., Steinmetz B.
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes