Döntősök vagyunk

2018. június 22., péntek 19:25 | 7 hónapja 24 napja 14 órája 47 perce
Megszenvedtünk Japán ellen, de nyertünk és az aranyéremért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga Szuperdöntőben.
Döntősök vagyunk

Magyarország a világbajnok horvátokat legyőzve jutott be a legjobb négy közé, ahol hatalmas meglepetésre az Egyesült Államok válogatottját felülmúló Japán várt ránk. Ezek után senki sem számított szoros mérkőzésre az elődöntőben, hiszen két nappal korábban már találkoztunk az ázsiai csapattal és könnyedén tudtunk nyerni 14-7-re.
Mindezek ellenére az első negyed végén csupán 2-1-re vezetett a magyar együttes, majd jött a sokk. A vendégek ugyanis sorozatban négy gólt szereztek, míg mi egyszer sem találtunk a kapuba. Érdekesség, hogy a már említett szerdai csoportmérkőzésen két negyed után 8-3 volt a magyaroknak, most 5-2 a japánoknak.

A szünet után megtört a magyar gólcsend és többen is eredményesek tudtak lenni. Bátori kétszer, míg Bedő, Angyal, Manhercz és Erdélyi egyszer-egyszer, ezzel 8-8-nál sikerült utolérni ellenfelünket. Hosszú idő után pedig ismét vezettünk, miután a Ferencváros játékosa, Vámos Márton 9-8-nál megfordította az állást.
Az utolsó negyed elején kiegyenlített Japán (9-9), de a csoda elmaradt, hiszen Bedő és Vámos góljával 11-9-re megnyerte az elődöntőt a magyar válogatott és bejutott a fináléba a Világliga Szuperdöntőben.

Ellenfelünk Montenegró lesz, amely a másik ágon 10-8-ra legyőzte Spanyolországot. Velük is találkoztunk már a csoportkör során, ahol 12-9-es vereséget szenvedtünk. Reméljük szombat este ellentétes eredmény születik majd a Duna Arénában. Hajrá Magyarország!

A Japánok elleni mérkőzés legjobbjának Vámos Mártont választották, mivel mindkét gólját sorsdöntő pillanatban szerezte.

FÉRFI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ
2018. június 22., Budapest, Duna Aréna
Elődöntő:
Magyarország – Japán 11-9 (2-1, 0-4, 7-3, 2-1)
Gólszerzőink: Vámos, Zalánki, Bátori, Bedő 2-2, Angyal, Manhercz, Erdélyi 1-1


A magyar válogatott mérkőzései:

Csoportmérkőzések:
június 18., hétfő: Ausztrália– Magyarország 5-12
június 19., kedd: Montenegró–Magyarország 12-9
június 20., szerda: Japán–Magyarország 7-14

június 21., negyeddöntő: Magyarország–Horvátország 10-8
június 22., elődöntő: Magyarország–Japán 11-9
június 23., szombat, 19:45 DÖNTŐ - Magyarország–Montenegró