Dupla forduló

2017. december 6., szerda 8:59 | 10 hónapja 11 napja 18 órája 46 perce
Női és férfi vízilabdacsapatunk is bajnoki mérkőzést játszik szerdán a Népligetben. A dupla fordulón két győzelmet és hat pontot szerezne a Fradi.
Dupla forduló

Zsinórban öt győztes meccs, és hibátlan hónap áll női csapatunk mögött. Béres Gergő együttese a decembert is győzelemmel kezdené. A héten többfrontos küzdelem vár a lányokra. Szerdán bajnoki találkozón az Eger ellen tartaná itthon a három pontot a Fradi, míg szombaton történelmi Magyar Kupa-elődöntőt játszik az FTC a címvédő UVSE ellen.

Soron következő ellenfelünk, az Eger kilenc mérkőzést játszott a bajnokságban, 5 győzelem és 4 vereség a mérlegük. A hevesi csapat 15 pontot szerzett, akárcsak a Fradi. A mieink viszont eggyel kevesebb meccset játszottak, ebből ötöt nyertek egymás után, és legutóbb a bajnokág elején kaptak ki, akkor is csak a három topcsapattól. Nagy harcra kell számítani az egriek ellen, minden pontnak jelentősége lehet.

Béres Gergely, vezetőedző, FTC női csapat:
„Nincs még a fejekben a hétvégi kupa elődöntő, csak a szerdai bajnokira koncentrálunk, az Egerrel foglalkozunk. Nem készülünk külön rájuk, a saját játékunkat erősítjük. Itthon akarjuk tartani a három pontot. Négy csapat van jelenleg versenyben a bajnoki negyedik helyért, rajtunk kívül az Eger, a Szeged és a Szentes. Közülük kettőt már legyőztünk, az Egerrel még nem találkoztunk sehol. Jó csapat, a Szentest megverték a bajnokságban. Huszti Dóra kéztörése miatt továbbra sem játszhat, a Fradi saját nevelésű játékosa, Regős Maja kap lehetőséget a szerdai bajnokin. Azt akarjuk – és ezt már mindkét találkozóra értem – hogy a mi akaratunk érvényesüljön.”

A férfiaknál a hatodik fordulóból – a Szuperkupa miatt – elhalasztott meccset játssza le a Fradi szerdán. A lányok találkozója után kezdődik a fiúk mérkőzése, szintén a Népligetben. Varga Zsolt együttese a Vasast fogadja. Az angyalföldiek hét mérkőzést játszottak a hazai pontvadászatban, a mérlegük: 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, amivel a negyedik helyen állnak az OB I A-csoportjában, eddig 11 pontot gyűjtöttek.

Az FTC második a csoportjában, a halasztások miatt a legkevesebb bajnokit játszotta. A hat mérkőzésből ötöt megnyert csapatunk, az egyetlen vereséget a címvédő Szolnoktól szenvedtük el a Népligetben. A meccshátrány ellenére az egész mezőnyt tekintve – a Szolnok mögött – a Fradi szerezte a legtöbb gólt az OB I-ben, pontosan 103-at.

A héten két mérkőzést játszik férfi csapatunk, szerdán a bajnokságban a Vasas ellen, majd szombaton hazai medencében az Euro Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Kazany ellen.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Minden pont fontos a bajnokságban, a Vasas elleni mérkőzésnek egy kötelező győzelemnek kell lennie a számunkra. Az elmúlt héten nagy érzelmi töltésű kupa elődöntőt játszottunk. A hét eleje arról szólt, hogy jól feldogozzuk ennek a meccsnek a tapasztalatait és egyben felkészüljünk az előttünk álló két mérkőzésre. A Vasas egy tapasztalt és fiatal játékosokból álló csapat. Magabiztos játékot akarok látni. A szerdai bajnoki találkozó nekünk jó felkészülés a hétvégi Euro Kupa negyeddöntő második fordulója előtt.”

A két találkozót egy meccs áráért tekinthetik meg a Népligetben. A belépő a két bajnokira összesen 1000 Ft. A jegypénztár 17.45-kor nyit.

VÍZILABDA
NŐI OB I, alapszakasz
9. forduló, Népliget
2017.12.06. 18.45
FTC – ZF Eger

FÉRFI OB I
6. forduló, Népliget
2017.12.06. 20.30
FTC-PQS Waterpolo – Vasas Plaket