Egy lépésre a BL-főtáblától, hatgólos előnyről várjuk a visszavágót!

2018. október 6., szombat 17:43 | 4 hónapja 11 napja 12 órája 57 perce
Vízilabdacsapatunk 10-4-re legyőzte a görög Vouliagmenit a Bajnokok Ligája playoffkörében, így hatgólos előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.
Egy lépésre a BL-főtáblától, hatgólos előnyről várjuk a visszavágót!

Tizenhét év után rendezhettünk újra Bajnokok Ligája-mérkőzést vízilabdában, igaz, ez még „csak” a playoffkör volt. Varga Zsolt együttese magabiztosan vette az eddigi akadályokat, hiába készülhetett keveset együtt a csapat a válogatott tornákat követően, a selejtezőcsoportot háromból három győzelemmel teljesítettük, így jöhetett a playoffkör.

Talán a besütő nap miatt létrejött félhomálynak volt köszönhető, de kicsit álmosan kezdtük a találkozót. Új igazolásunk, Aaron Younger, majd Varga Dénes is körbe lőtte a görögök kapuját, ám sokáig nem tudtunk betalálni. Aztán öt percet követően Vámos Márton megtörte a gólcsendet, az első negyed vége előtt pedig Kállay Márk talált be (2-0). Gárdonyi András parádésan védett, így kapott gól nélkül hoztuk le az első negyedet.

A második játékrész elején szépített a Vouliagmeni, de hamar jöttek a Fradi-válaszok, Stefan Mitrovic és Aaron Younger is eredményes tudott lenni, majd Kállay újabb találatával négygólosra nőtt az előnyünk, ám a görögök még közelebb tudtak férkőzni a nagyszünet előtt (5-2).

Mezei Tamás kiváló centermunkájának köszönhetően a második félidőt is mi kezdtük góllal, és bár jött a görög szépítőtalálat, Varga éles szögből bombázott a kapuba és Slobodan Nikic is meglőtte első gólját (8-3). Csakúgy, mint mi, a görögök is megosztoztak a gólokon, negyedik találatukat negyedik különböző játékos szerezte, a másik oldalon pedig Younger kapufát dobott, így nem tudott fellépni duplázásban Kállay mellé.

Az utolsó negyed egyetlen kérdése így már nem az volt, hogy nyerünk-e, hanem, hogy mennyivel győzünk. Az előny növelése Nikicnek sikerült először, aki látványos gólt lőtt, négy másodperccel a vége előtt pedig Jansik Szilárd is feliratkozott a gólszerzők közé, így 10-4-re győztünk, és hatgólos előnnyel várhatjuk tehát a jövő szerdai visszavágót.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom Waterpolo - NC Vouliagmeni (görög) 10-4 (2-0, 3-2, 3-2, 2-0)

Gólszerzőink: Kállay, Nikic 2-2, Vámos, Mitrovic, Younger, Mezei, Varga D., Jansik Sz.

A visszavágót október 10-én rendezik meg.