Először itthon

2018. október 5., péntek 16:42 | 4 hónapja 14 napja 19 órája 19 perce
Az FTC-Telekom Waterpolo női illetve férfi csapata is bemutatkozik hazai közönség előtt az új szezonban szombaton.
Először itthon

Jól kezdték a 2018/19-es vízilabda szezont a Ferencváros felnőtt csapatai. A férfiak a Bajnokok Ligája franciaországi selejtezőkörében könnyedén nyerték meg mindhárom mérkőzésüket és jutottak a rájátszásba, míg női együttesünk győztes rangadóval nyitotta az idényt szintén idegenben. Ilyen előzményekkel mutatkozik be szombaton hazai közönség előtt mindkét csapatunk.

ÖNBIZALMAT ADHAT

Szerda este az előző bajnokság 5. helyezettje fogadta a 4. helyezettet. Fordulatos, kemény mérkőzésre lehetett számítani Szentesen, és bár a Ferencváros 4-0-ra elhúzott, a hazaiak felzárkóztak a szünetig és onnantól végig szoros volt a találkozó. A szentesiek ráadásul az utolsó támadásukból kiegyenlíthettek volna, ám 5 másodperccel a vége előtt kapusunk, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya büntetőt fogott, így 8-7-re megnyertük a rangadót.

Ez a győzelem adhat önbizalmat a lányoknak, akikre szombaton ennél jóval könnyebb feladat vár, ugyanis azt a Honvédot fogadják, melyet az előző szezonban idegenben 23-4-re, hazai medencében pedig 31-4-re múlták felül. A Kőér utcaiak hasonlóan nagy különbségű vereséget szenvedtek az első fordulóban, hiszen a címvédő UVSE 26-5-re nyert ellenük. Ezek fényében kijelenthető, hogy a papírforma alapján biztos ferencvárosi győzelemmel kell zárulnia a mérkőzésnek szombat délután a Népligetben.

NŐI VÍZILABDA OB I
2018.10.06., szombat, Népligeti Uszoda, 17:00
FTC-Telekom Waterpolo – BHSE

MEGALAPOZNI A TOVÁBBJUTÁST

Varga Zsolt együttese úgy utazott ki Franciaországba a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjának megvívására, hogy a válogatott tornák után alig több mint egy hetet tudott közösen készülni a társaság. Ennek ellenére 17-7, 14-7 és 10-4-es győzelmet aratva jutottunk tovább az utolsó körbe, ahol a görög Vouliagmenivel kell megküzdeni a főtábláért.

A párharc első meccsét a Komjádi uszodában rendezik, ahová a bajnoki cím megnyerése után először tér vissza az FTC-Telekom Waterpolo. Az előjelek kedvezőek, hiszen a több edzésnek köszönhetően kezd összecsiszolódni a gépezet, szép lassan beilleszkednek az új játékosaink, Aaron Younger, Gór-Nagy Miklós, Mezei Tamás és Kállay Márk. Az látszik, hogy idén is nagyon jó lesz a Fradi, de hogy milyen játékerőt képviselnek a görögök, kiderül a szombati meccsen. Az mindenesetre fontos, hogy egy jó eredménnyel, lehetőleg többgólos előnnyel utazzunk az október 10-i visszavágóra.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2018.10.06., szombat, Császár-Komjádi Sportuszoda, 16:30
FTC-Telekom Waterpolo – Vouliagmeni