Előttük a jövő

2018. június 24., vasárnap 14:39 | 7 hónapja 22 napja 20 órája 19 perce
A Ferencváros U11-es vízilabdacsapata remekül szerepelt a világ egyik legnagyobb utánpótlás viadalán, az olaszországi HaBaWaBa tornán!
Előttük a jövő

A kéthetes nemzetközi torna első hetében az U9 és az U11-es korosztály küzdelmei zajlottak az olaszországi Lignano Sabbiadoróban. A Ferencváros a Csizmadia Zsolt vezette U11-es csapatával képviseltette magát a viadalon, ahol hatalmas mezőny gyűlt össze. Ebben a korosztályban ugyanis 114 együttes játszott.

Az FTC csoportjában a második helyen jutott tovább a legnehezebb aranyágra, ahol a későbbi ezüstérmes San Mauro Tigri állította meg csapatunkat a legjobb 32 között. Fiataljainknak azonban nincs okuk szégyenkezniük, hiszen három vereség mellett hét győzelmet arattak a világ egyik legnagyobb utánpótlás tornáján.

„Teljesen más csapattal megyünk haza, mint amilyennel eljöttünk Olaszországba. A torna végére fantasztikus társaságot sikerült összekovácsolni, egy olyan csapatot, amelyben mindenki egymásért küzd az utolsó pillanatig. Ez látszódott az utolsó mérkőzésünkön is, ahol egy remek együttestől kaptunk ki 5-2-re. Még akkor is harcoltunk, amikor már nem volt esélyünk befogni az ellenfelet. A végén az egész uszoda felállva tapsolt minket, és rengeteg gratulációt kaptunk a hozzáállásunkért. Ez az öt nap egy csoda volt, hiszen meccsről meccsre rengeteget fejlődtünk. Abban biztos vagyok, hogy rögös út áll még előttünk, de ez a társaság szép jövő előtt áll. Büszke vagyok minden egyes játékosomra és köszönöm szépen, hogy itt lehettem velük.” – mondta Csizmadia Zsolt, az FTC U11-es csapatának edzője.

A fiatalokat elkísérte az FTC felnőtt együttesének vezetőedzője is, aki minden mérkőzésen a kispadról segítette csapatunkat.

„Ez a torna hatalmas élmény volt a gyerekeknek. Ebben a korosztályban ritkán adatik meg, hogy öt nap alatt tíz meccset is játszanak és most az a legfontosabb, hogy belekóstolhattak egy ilyen nemzetközi viadal légkörébe. Csizmadia Zsolt remek munkát végez a gyerekekkel. Nagyon ügyesek, de emellett rend van és fegyelmezettség, ami az edző érdeme. Jó kis korosztály ez, érdemes továbbépíteni.” – mondta Varga Zsolt, a magyar bajnok FTC vezetőedzője.

A Ferencváros U11-es csapata:
Bánhidy Márk, Gőgh Benedek, Gulyás-Oldal Emma, Hajdu Mátyás, Kárász Buda, Kovács Mátyás, Matthews Joseph, Melegh Csobán, Paján Zille, Paján Bátor, Szalkai Zalán, Szalkai Soma, Szöllősi Nándor, Tanka Bendegúz, Varga Kean
Edzők: Csizmadia Zsolt, Varga Zsolt, Várkonyi Gabriella

HaBaWaBa eredmények:

1. nap, hétfő
FTC – Tigrotti Villa Aurelia 12-1

2. nap, kedd
FTC – BLU 3000 12-2
Gezira Sharks – FTC 7-6
FTC – Arenzano 5-4

3. nap, szerda
Onda BLU – FTC 0-10
Nice – FTC 1-6

4. nap, csütörtök
FTC – SETE 3-5
Galatasaray – FTC 2-10

5. nap, péntek
FTC – Roman Sport City 5-3
San Mauro Tigri – FTC 5-2

A negyedik napot összefoglaló videóban többször feltűnik a Ferencváros csapata.