Erőltetett menet

2018. április 13., péntek 15:18 | 7 hónapja 28 napja 1 órája 10 perce
A Ferencváros férfi vízilabdacsapatára a hosszú válogatott szünet után fontos mérkőzések várnak. Ráadásul 12 nap leforgása alatt négy találkozót is játszunk, közte van az Euro Kupa-döntő visszavágója is.
Erőltetett menet

Honvéd, Euro Kupa-döntő, OSC, bajnoki elődöntő. Ezek a találkozók állnak az FTC naptárában április 14. és 25. között. A négy összecsapásból minden kétséget kizáróan a legfontosabb a jövő hét szerdai Banco BPM SM Busto elleni EK-döntő visszavágó lesz. Mielőtt azonban elutazna csapatunk az olaszországi Busto Arsizióba, hogy megvédje címét, még jön egy Honvéd elleni idegenbeli bajnoki a középszakasz utolsó előtti fordulójában.

„A nehézséget az jelenti, hogy a fél csapat tíz napja nem volt jelen a válogatott mérkőzések miatt. Ezeknek a játékosoknak túl kell lendülniük a fizikai és a mentális fáradtságon, illetve vissza kell hozni a csapatjátékot, hisz a válogatottban teljesen más rendszert gyakoroltak. Most jönnek a szezon döntő mérkőzései, ezért kulcsfontosságú, hogy sikeresen megoldjuk ezeket a feladatokat. A Honvéd elleni meccsünknek, a három pont megszerzése mellett, az a célja, hogy újra rátaláljunk a saját játékunkra és felkészüljünk a szerdai kupadöntőre.” - mondta vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

A Ferencváros az OB I legjobb formában lévő együttese, hiszen a zöld-fehérek november közepe óta nem kaptak ki és zsinórban 15 meccset nyertek meg, ezzel pedig már biztosan az első két hely valamelyikén végzünk a felsőházban. A Honvédot 14-3-ra győztük le a Komjádi uszodában március elején.
Szombati ellenfelünk jelenleg a hetedik, ám matematikailag még van esélye megszerezni a nagy négyes utáni ötödik helyet a középszakaszban. A kispesti játékosok azonban már úgy ugranak a medencébe a szezon hajrájában, hogy tudják, Vad Lajos 10 év után távozik a vezetőedzői pozícióból az idény végén. A szakember ez idő alatt Magyar Kupát nyert a Honvéddal, nem mellesleg pedig 2000-ben az ő irányításával lett legutóbb bajnok a Ferencváros.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
Középszakasz 7. forduló
2018.04.14., szombat, 19:00, Kőér utcai uszoda
Racionet Honvéd – FTC-PQS Waterpolo