Félgőzzel is

2018. december 6., csütörtök 21:01 | 2 hónapja 13 napja 15 órája 41 perce
Fiatalokkal a soraiban nyert könnyedén a Ferencváros férfi vízilabdacsapata a bajnokságban, így veretlenül vezeti az alapszakaszt.
Félgőzzel is

Alig 24 órával azután, hogy véget ért az FTC-Barceloneta Bajnokok Ligája-mérkőzés, ismét vízbe ugrottak a mieink a Császár-Komjádi Sportuszodában, hiszen jöhetett a KSI elleni bajnoki. A versenynaptár sűrűsége miatt többen is pihenőt kaptak, de Vámos, Varga, Younger, Jaksic, Mitrovic nélkül is kötelező volt hozni ezt a találkozót. Annak rendje és módja szerint alaposan bekezdtünk, így az első játékrész végén már 5-0 volt a javunkra.
A második negyedben az a Várkonyi Ádám úszhatott a labdára, akinek ez volt élete első felnőtt bajnokija. A 16 éves játékos el is hozta a labdát, majd nem sokkal később kiosztott egy gólpasszt Mezei Tamásnak (6-0). Várkonyi egyébként már a hatodik utánpótlás játékos volt, aki debütált idén a Fradiban. Csapatunk egy kicsit visszavett a tempóból, de így is 8-0-val fordultunk.

A szünet után megszerezte első góljait a KSI, de kaptak is négyet Nyíri Balázs, Jansik Szilárd, Német Toni és Gór-Nagy Miklóstól, így az utolsó negyed 12-2-es FTC vezetésről kezdődött. Ezt a játékrészt ismét a hazaiak nyitották góllal, ráadásul négyet is bevágtak Gárdonyi András kapujába, aki érthető módon már kezdett elfáradni, hiszen ezelőtt végigvédte a szerdai BL-meccset. A vége így is 13-6-os magabiztos győzelem lett.

A Ferencváros ezzel továbbra is veretlenül, maximális ponttal vezeti az alapszakasz A-csoportját az Eger előtt. A nagy hajtás után jön egy kis válogatott szünet, amely alatt több Fradista is a nemzeti csapatnál lesz. Legközelebb pedig jövő hét végén játszunk, a Magyar Kupa Négyes Döntőjében a Komjádi uszodában. Ráadásul az OSC ellen kell kiharcolnunk szombaton a vasárnapi fináléba jutást.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 8.forduló, 2018.12.06.
KSI – FTC-TELEKOM WATERPOLO 6-13 (0-5, 0-3, 2-4, 4-1)
Gólszerzőink: Mezei 3, Kállay, Jansik, Német 2-2, Pohl, Sedlmayer, Nyíri, Gór-Nagy 1-1