Fiatalokkal nyertünk!

2018. november 3., szombat 18:35 | 2 hónapja 12 napja 18 órája 26 perce
Az idegenbeli BL-meccs másnapján könnyedén nyerte meg a KSI elleni hazai bajnokiját a Ferencváros férfi vízilabdacsapata.
Fiatalokkal nyertünk!

Péntek este még a Steaua Bukarest otthonában győztünk 9-6-ra a második Bajnokok Ligája meccsünkön, majd szombaton alig több mint két órával a hazaérkezés után ismét medencébe ugrott a Ferencváros. A magyar bajnok a KSI-t fogadta a Népligetben, ahol kissé döcögősen kezdtünk. Sikerült 2-0-ra elhúzni, de a vendégek kiegyenlítettek és az első negyed vége szorosan alakult, hiszen csupán 3-2-re vezettünk.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy több játékosunk is pihenőt kapott. Gárdonyi András, Vámos Márton, Varga Dénes, Stefan Mitrovic, Slobodan Nikic és Aaron Younger. Bekerült a csapatba helyettük a visszatérő Mezei Tamás és a szemsérülésből felépülő Gór-Nagy Miklós, a keret két fiatalja Turnai András és Gál Dávid, valamint újfent lehetőséget kapott az utánpótlásból Jókai Miklós, Nyíri Balázs és a debütáló Szabó II. Bence. Velük kiegészülve eltartott másfél negyedig mire elkapta csapatként a fonalat a hazai együttes, de a második játékrész végén már 7-2 állt az eredményjelzőn. Kállay Márk, Nikola Jaksic és Gál Dávid ugyanis távoli lövéseikkel áttörte a KSI védelmét. A szünetig pedig még tovább nőtt a különbség, így már 9-2-re vezettünk. Üdítő volt látni például Gál (képen) remek góljait és megmozdulásait, de a többiek is kitettek magukért.

Sőt, a harmadik játékrész elején Nyíri és Szabó is megszerezte élete első bajnoki gólját a Fradiban, amely a meccs második felében teljesen felőrölte ellenfelét. Az utolsó percek nem alakultak a legjobban, de így is magabiztosan nyerte meg a találkozót 17-6-ra az FTC-Telekom. Csapatunk jövő hét szerdán Szentesre utazik, majd három nappal később, november 10-én a BVSC-t fogadja a Császár-Komjádi uszodában 13 órától.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
Alapszakasz, 1.fordulóból pótolt mérkőzés
Népligeti Uszoda, 2018.11.03.
FTC-TELEKOM WATERPOLO – KSI 17-6 (3-2, 6-0, 7-1, 1-3)
Gólszerzőink: Jansik, Gál, Gór-Nagy 3-3, Kállay, Jaksic, Sedlmayer 2-2, Nyíri, Szabó 1-1