Fiatalos győzelem

2017. október 11., szerda 20:45 | 9 hónapja 4 napja 21 órája 45 perce
Férfi vízilabda csapatunk simán hozta második bajnokiját is a szezonban. Gólzáporos mérkőzésen, a fiatalok vezérletével 19-7-re nyert a Ferencváros az UVSE ellen.
Fiatalos győzelem

Fiatal sorral támadunk! – mondta Varga Zsolt a mérkőzés előtt. Olyannyira, hogy az ifiből Goschi Ádám is bemutatkozhatott. Varga Dániel és Madaras Norbert nem játszott, ahogy Pohl Zoltán és Gál Dávid is kihagyta az UVSE elleni találkozót. A kapuban Gárdonyi András kezdett, így elmaradt a testvérpárbaj. Vogel Simon a Fradi saját nevelésű játékosa az idei szezontól az UVSE-t erősíti, de nem kellett szembenéznie öccsével, Somával a kapuban.

Fradi-Újpest meccsnek megfelelően szépen megteltek a lelátók a Népligetben. A hangulatról a parton a találkozó előtt és alatt is Lotfi Begi gondoskodott, a szurkolóknak köszönhetően zúgott a „Hajrá,Fradi!”, míg a vízben játékosaink tették hozzá a saját részüket. Kezdte Varga Dénes, olimpiai bajnokunk egy duplával nyitott. Majd Manhercz küzdött meg a harmadik FTC gólért. Nikic lőtte a negyediket, Jansik távolról bombázott a kapuba, majd megúszás után is betalált. Az első negyedet 6-0-ra hozta le csapatunk.

Lövőink nem vettek vissza, folytatódott a gólgyártás, kiszolgálták a közönséget játékosaink. Sorozatban érkeztek a szebbnél szebb találatok, a szurkolók a második negyed közepén már tízet számoltak. A második játékrészben is hatszor talált be a Fradi, Gárdonyi kapuja érintetlen maradt, a félidőben 12-0 volt az állás.

A fordulás után Jansik és Jaksic tornázta tizennégyre góljaink számát. Tizennyolc perc telt el a találkozóból, amikor szépített az UVSE, és ha már egy sorozat beindul. Ezután zsinórban háromszor betaláltak a vendégek és meg is nyerték a harmadik negyedet, de így is maradt tízgólos a különbség.

Az utolsó felvonás elején Manhercz gólja alapozta meg a jó hangulatot a végére, majd Jansik pörgött-forgott a kapu előtt és vágta be végül. A házi gólversenyben Manó billentette ismét maga felé a mérleget, ötödször is betalált az UVSE-nek. Varga Zsolt tartotta magát a meccs előtt mondottakhoz, a második félidőben csak a fiatalok játszottak, nem is akárhogyan, a végére igazi szépségdíjas gólokat láthattak a szurkolók. Az utolsó másodpercekben Jansik Szilárd bebombázta ötödik gólját és kialakított a 19-7-es végeredményt. Manóval együtt tíz gólt szereztek.

„Nem számoltam mennyit lőtt Manó vagy én, nem erről szólt a mérkőzés, hanem arról, hogy tudtuk, mi fiatalok sokat fogunk játszani és az volt a feladat, hogy ne hibázzunk, kevés gólon tartsuk az ellenfelet. Ez a második félidőben nem sikerült, kicsit elfáradtunk és kaptunk buta gólokat. Összességében nagyarányú győzelmet arattunk, ennek kell örülni. Egy kis regenerálódásra szükség lesz, mert még három meccsünk lesz a héten, azok lényegesen nehezebb találkozók lesznek.” – mondta a mérkőzés után az öt gólt szerző Jansik Szilárd.

„Én sem figyeltem, ki mennyi gólt szerzett. A második félidőben végig a fiatalok játszottak, arra törekedtünk, hogy jó legyen a védekezésünk és sikerüljön azokat az elemeket megcsinálni, amiket megbeszéltünk, a végén kijött a fáradtság. Az első két negyed jó volt, utána figyelmetlenségből, rossz helyzetmegoldásokból kaptunk gólokat. Az biztos, hogy jobban kell ezekre a helyzetekre figyelnünk, mert egy jobb csapat ki tudja használni.” – tette hozzá a szintén ötször eredményes Manhercz Krisztián.


E.ON VÍZILABDA OB I
3.forduló
FTC-PQS WATERPOL–UVSE 19-7
(6-0, 6-0, 2-4,5-3)
Gólszerzők: Manhercz 5, Jansik 5, Varga Dénes 3, Jaksic 3, Nikic 2, Mitrovic