Fordulatos meccsen döntetlen

2017. november 11., szombat 17:41 | 1 éve 1 napja 13 órája 7 perce
Női vízilabda csapatunk hihetetlen izgalmak után 10-10-es döntetlent játszott a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, Szentesen. Visszavágó vasárnap a Népligetben!
Fordulatos meccsen döntetlen

Kisteleki Dóra góljával a Fradi szerzett vezetést a negyeddöntő párharc első mérkőzésén, Bujka Barbara harcolt ki kiállítást, csapatkapitányunk pedig belőtte a fórt. Egyből egyenlített a hazai csapat. Bujka és Kövesdi találataival kettővel meglépett az FTC, de a negyed végére egálra hozta a játékrészt a Szentes, 3-3-ra állt a meccs.

Folytatódott a kemény küzdelem a medencében, hiába szerzett vezetést megint világklasszis centerünk, a hazaiak gyorsan válaszoltak, izgalmasan alakult a találkozó. Emberelőnynél időt kért a Fradi, de a fórt nem sikerült megjátszani. A félidőhöz közelítve fordított a Szentes és először vezetett a meccsen. Nem hagyták magukat a lányok, Kövér-Kis Réka akciógóljával ismét egyenlő lett az állás. A szentesi együttes az utolsó percben még bevette a Fradi kapuját, így a nagyszünetre 6-5-re átvette a vezetést.

A fordulás után tovább növelte előnyét a Szentes, kétgólos különbség alakult ki. A lányok hiába próbálkoztak, nem jutott el a labda a hálóba, elég sok kontrát is ítéltek ellenünk. A hét perces gólcsendet Illés Henrietta törte meg és ezzel egyre csökkentette a különbséget. Bujka Barbarát minden eszközzel megpróbálták megakadályozni a lövésben, ami negyed nagy részében sikerült is, a játékrész utolsó fél percében már nem, centerünk harmadszorra is betalált és 7-7-re hozta a találkozót az utolsó játékrész előtt.

Döntetlenről indult az utolsó menet. Két perc után a Szentes került kedvezőbb helyzetbe, de ezen a találkozón Bujka Barbarára nem volt ellenszer, ismét egálra hozta a meccset. A negyed közepén a szentesi találatra ezúttal csapatkapitányunk válaszolt. Hihetetlen izgalmakat hozott az utolsó négy perc. Hiába szerzett előnyt a hazai csapat, a Fradi nem hagyta magát, ismét nagyot küzdöttek a lányok, Kisteleki Dóra két és fél perccel a vége előtt megint kiegyenlített. Az utolsó másodpercekben büntetőt harcolt ki a Fradi, de Bujka ötméteresénél szabálytalanságot láttak a játékvezetők és nem adták meg. A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzése 10-10-es döntetlennel zárult.

A továbbjutás vasárnap a Népligetben dől el!

NŐI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
1.mérkőzés
Hungerit-Szentes – FTC: 10-10
(3-3, 3-2, 1-2,3-3)
Gólszerzők: Bujka 4, Kisteleki 3, Kövesdi, Kövér-Kis, Illés H.

2017.11.12., vasárnap 14.00 Népliget
2.mérkőzés
FTC - Hungerit Szentes