Fradisták az élen

2017. december 18., hétfő 15:33 | 1 éve 30 napja 5 órája 16 perce
Íme, néhány érdekes statisztikai adat férfi vízilabdacsapatunk remek őszi szezonjáról!
Fradisták az élen

Három sorozatban szerepelt ősszel az FTC-PQS Waterpolo. A hazai bajnokságban és kupában valamint a nemzetközi sorozatban, az Euro Kupában. Utóbbiban címvédőként indult. Eddig 11 mérkőzést játszott Varga Zsolt együttese és száz százalékos a sorozatban. Az első selejtezőn, Olaszországban hat mérkőzést játszott és nyert, négy nap alatt. A hazai, népligeti, második fordulóban mindhárom találkozóját megnyerte, a negyeddöntőben kettős győzelmet aratott a Kazany felett. Az Euro Kupa a januári, Miskolc elleni elődöntővel folytatódik.

Euro Kupa-győztesként a Bajnokok Ligája-győztes Szolnokkal játszhatott csapatunk az európai Szuperkupában, ahol ötméteresek döntöttek az ellenfél javára.

A Magyar Kupában hosszú évek után jutott el a Fradi a négy közé. Az első kaposvári selejtezőben mindhárom ellenfelét gólzáporos mérkőzésen verte meg, a Miskolc ellen kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol a címvédő Szolnokkal került össze. Kemény csatában, ötméteres párbajban végül a Szolnok jutott fináléba, amit meg is nyert, míg az FTC bronzérmes lett.

A bajnokságban szintén összehozta a sors már az alapszakaszban a Ferencvárost a címvédővel. A novemberi, népligeti összecsapásról a Szolnok vitte el a három pontot, így ők telelnek az élen az A-csoportban, tíz mérkőzést játszottak mindegyiket megnyerték, 30 pontot gyűjtöttek, 168 gólt dobtak és csak 57-et kaptak. Az FTC második helyen zárta az őszi szezont az OB I-ben. A mérleg: 9 mérkőzés, 8 győzelem, 1 vereség, 159 dobott és 56 kapott gól, valamint 24 szerzett pont.

A bajnoki góllövő listák élén viszont több helyen is a Fradi játékosai állnak. Az összesítettben Vámos Márton az első, kilenc találkozón 26-szor talált be, mögötte csapattársa a 25 gólos Jansik Szilárd végzett az őszi szezonban. A top tízben található még Varga Dénes és Manhercz Krisztián. Mindketten húsz gólt lőttek, de olimpiai bajnokunk eggyel kevesebb bajnokin.
Szabaddobásban is Vámos bizonyult a legjobbnak, világbajnok balkezesünk ötöt vágott, ezzel a lista élén zárt. Akciógólok tekintetében Jansik Szilárd végzett az élen, 15 találattal. Itt Vámos hatodik, Varga Dénes hetedik lett. Labdaszerzésekben Nikola Jaksic fért be a tízes élmezőnybe.

A szövetség pontrendszere szerint az őszi szezon legértékesebb játékosa Vámos Márton, a második pedig Jansik Szilárd. A Fradiból Manhercz Krisztián került még be a legjobb tízbe.