FTC-Szolnok döntő lesz

2018. május 5., szombat 17:21 | 7 hónapja 6 napja 31 perce
A Szolnokkal játszik a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az OB I döntőjében, miután a címvédő nyerte az Eger elleni mindent eldöntő találkozót.
FTC-Szolnok döntő lesz

Csapatunk múlt hét szerdán az OSC legyőzésével bejutott a bajnokság döntőjébe. A Ferencváros azóta várt arra, hogy ki lesz az ellenfele a fináléban, hiszen a másik ágon hatalmas küzdelmet hozott a párharc. Az elődöntő első mérkőzését az Eger nyerte meg ötméteresekkel idegenben, majd a második találkozón ismét vendégsiker született. A Szolnok 12-6-os könnyed győzelmet aratott a Bitskey Aladár Uszodában, így ki-ki meccs következett. Ezen a címvédő végig vezetve nem hagyott esélyt a hevesieknek, 9-4-re nyert otthon és bejutott a döntőbe.

Az FTC tehát azzal a Szolnokkal csap össze a bajnoki címért, amely az elmúlt három évben aranyérmes lett, emellett pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerte tavaly.

„A nagy párharc végére érvényesült az általam várt papírforma, mert szerintem a Szolnok volt ennek az elődöntőnek az esélyese. Az Eger kihozva a maximumot magából egy győzelemre került a finálétól, de nem tudott csodát tenni. Úgy gondolom, hogy amíg nem bizonyítja senki az ellenkezőjét, addig a Szolnok Európa egyik legjobb csapata, Bajnokok Ligája-győztes és magyar bajnok. Mi azon leszünk, hogy minden úton, módon megpróbáljuk a mérlegünket pozitívra csiszolni a Szolnokkal szemben, hiszen ebben a szezonban eddig egyszer nyertünk ellenük és háromszor kikaptunk. Igaz, ebből kétszer ötméteresekkel." - nyilatkozta vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Elődöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Dózsa – ZF-Eger 9–4 (1–0, 3–2, 4–1, 1–1)
A párharcot 9-6-os összesítéssel a Szolnok nyerte, így bejutott a döntőbe.

A BAJNOKI DÖNTŐ MENETRENDJE

1. mérkőzés: május 13. 17:45, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa
2. mérkőzés: május 16. 19:00, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
3. mérkőzés május 19. 15:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés – ha szükséges: május 23. 18:15, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – ha szükséges: május 26. 17:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa

A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart.