Gólzáporos évzáró

2017. december 16., szombat 18:58 | 1 éve 1 hónapja 1 napja 2 órája 6 perce
Győzelemmel zárta az évet férfi vízilabdacsapatunk. Varga Zsolt együttese 21-8-ra nyert Szombathelyen.
Gólzáporos évzáró

Az év utolsó „Hajrá, Fradi!” csapatkiáltása hangozott el a szombathelyi bajnoki előtt. A kapuban Gárdonyi András kezdett az évzáró meccsen. Varga Dániel és Pohl Zoltán maradt ki a kilencedik fordulóból.

Négy perc alatt háromszor vezetett a hazai csapat és háromszor egyenlített ki a Fradi. Először Jaksic, majd büntetőből Varga Dénes, harmadszorra pedig Mitrovic. Vámos találatának köszönhetően került előnybe csapattunk. Varga Dénes akciógóljával lett 5-3 az első játékrész eredménye.

Szirányi Balázs harcolt ki büntetőt a második negyed elején, az ötméterest ezúttal Mitrovic lőtte be. Szintén szerb olimpiai bajnokunk szerzett gólt, lehetetlen helyzetből, a kapufa mellől, nyakán védővel, a kapust alaposan megmozgatva lőtte be a feje mellett. Majd Madaras egy laza mozdulattal megszerezte a nyolcadikat. A következő támadásunknál Varga Dénes lövése a bal kapufáról kipörgött pont Sedlmayer elé, aki egyből adta is Nikicnek, így jött össze a kilencedik Fradi gól. A hazaiak büntetője kapufára ment. A második negyedet 4-0-ra hozta le az FTC. A nagyszünetben 9-3-ra vezettünk.

Sedlmayer nem csak gólpasszokat ad, ha helyzetbe kerül, be is lövi – kétszer is - a fordulás után tovább nőtt különbség, sőt a roham folytatódott, hatot rámoltunk be, kettőt kaptunk, a záró negyed előtt 15-5 volt az állás.

Sedlmayer nevét harmadszor is bemondták Szombathelyen, labdákat szerzett, gólpasszt adott és gólt is lőtt. Rajta kívül Jansik és Manhercz kétszer, Gál egyszer talált be az utolsó nyolc percben. Az FTC-PQS Waterpolo 21-8-ra nyert az év utolsó bajnoki mérkőzésén.

Férfi OB I
9. forduló, Szombathely
AVUS–FTC-PQS Waterpolo 8-21
(3-5, 0-4, 2-6, 3-6)
Gólszerzők: Mitrovic 3, Sedlmayer 3, Jansik 3, Manhercz 3, Varga Dénes 2, Madaras 2, Vámos 2, Jaksic, Nikic, Gál.