Görög ellenfél a Bajnokok Ligája főtábláért!

2018. október 1., hétfő 13:02 | 4 hónapja 16 napja 18 órája 38 perce
Az FTC-Telekom Waterpolo csapatának a görög Vouliagmeni együttesét kell legyőznie, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A párharc szombaton kezdődik a Komjádiban!
Görög ellenfél a Bajnokok Ligája főtábláért!

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata egy lépésre került a Bajnokok Ligája főtáblájától, azok után, hogy mindhárom mérkőzését megnyerte a selejtező második fordulójában. A hétfő délelőtti sorsoláson kiderült, hogy a magyar bajnoknak a görög Vouliagmenit kell legyőznie, hogy bejusson a BL csoportkörébe.

A párharc elsőt meccsét október 6-án, szombaton rendezik 16 óra 30 perctől a Császár-Komjádi Sportuszodában, a visszavágót pedig négy nappal később, október 10-én játsszák le a csapatok Görögországban. A 2018/19-es szurkolói bérlet a hazai mérkőzésre is érvényes, míg a belépők egységesen 1500 forintba kerülnek majd szombaton, a további részleteket hamarosan megtudhatják.

Férfi Bajnokok Ligája, a harmadik selejtezőkör:
FTC-Telekom Waterpolo – Vouliagmeni (görög)
Jadran Split (horvát) – Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Team Strasbourg (francia) – Sport Management Busto (olasz)
AN Brescia (olasz)-CN Terrassa (spanyol)

JÖHET A RECCO!

Mivel a LEN (Európai Úszószövetség) már korábban elkészítette a Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását, már azt is tudni lehet, hogy az A-csoportba kerülhet az FTC, ha sikerrel veszi ezt az akadályt is.
Ha jobbnak bizonyulunk összesítésben a Vouliagmeni együttesénél, akkor összemérhetjük az erőnket a sorozat rekorderével, a nyolcszoros győztes és hétszeres ezüstérmes Pro Reccóval. Az olasz sztárcsapat legutóbb 2015-ben nyerte meg a BL-t, az előző kiírásban pedig csak a döntőben állította meg az Olympiakosz Pireusz. Nem mellékesen szakosztályunk elnöke, Madaras Norbert tíz évig játszott Reccóban, mellyel négyszer nyerte meg a legrangosabb európai kupát.
Ebben a csoportban szerepel még két korábbi győztes, a 2014-es CNA Barceloneta és a 2013-as Crvena Zvezda is és az Eger, amely az utóbbi években állandó résztvevője volt a sorozat végső szakaszának.

A-csoport
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Dinamo Moszkva (orosz)
ZF-Eger (magyar)
Steaua Bukarest (román)
Crvena Zvezda (szerb)
Az FTC – Vouliagmeni párharc győztese
A Brescia - Terrassa párharc győztese

A csoportból az első négy helyezett jut tovább a Final8-ba.

B-csoport
Jug Dubrovnik (horvát)
Olympiakosz Pireusz (görög) - címvédő
Szolnoki VSC (magyar)
Spandau 04 Berlin (német)
Waspo Hannover (német)
Mladost Zagreb (horvát)
A Jadran Split - Jadran Herceg Novi párharc győztese
A Strasbourg - Busto párharc győztese

A csoportból az első három helyezett jut tovább a Final8-ba, mivel a Hannover rendezőként ár biztosította helyét.

BÉRLETEK

Már megvásárolható a Fradi Shopban a szurkolói bérletünk, amely a felnőtt csapataink összes hazai mérkőzésére érvényes. Bővebb információt ITT olvashat!

Szurkoljunk együtt az FTC-Telekom Waterpolo együtteseinek a következő szezonban is!
Hajrá, Fradi!