Győzelem a döntő előtt

2018. április 14., szombat 20:48 | 7 hónapja 29 napja 19 órája 53 perce
Magabiztos sikerrel melegített a Ferencváros férfi vízilabdacsapata a jövő szerdai Euro Kupa-döntőre. Csapatunk ugyanis 17-7-re nyert a Honvéd otthonában a bajnokság középszakaszában.
Győzelem a döntő előtt

Vámos Márton és Stefan Mitrovic ezúttal pihenőt kapott Varga Zsolt vezetőedzőnktől, míg Madaras Norbert a Honvéd ellen sem játszhatott eltiltása miatt. Az FTC-nek azonban nélkülük is nyernie kellett a hetedik helyen álló Honvéd otthonában.

Jól is kezdtünk a Kőér utcában, hiszen Sedlmayer Tamás és Varga Dániel góljával már 2-0-ra vezettünk. Egy gyors gólváltás után (1-3) a hazaiak felzárkóztak 3-2-re, a negyedet viszont Varga Dénes zárta le (2-4).

A folytatásban sem engedett ki a Fradi. Nikola Jaksic, valamint Varga Dániel találatával már 6-2 volt a javunkra. Egy Honvéd-gól után Jaksic újból eredményes volt, majd kapusunk, Vogel Soma büntetőt hárított, így 7-3-as vendégelőnnyel fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben csak úgy záporoztak a gólok, hiszen tíz találat született. A Honvéd klasszisa, Szivós Márton kezdte egy bombával, de ezek után zsinórban három Fradi-gól esett. Manhercz Krisztián és a végül négyig jutó Varga Dénes köszönt be a hazaiak kapujába (5-10). A tetemesnek mondható előny még tovább nőtt. Pohl Zoltán is feliratkozott a gólszerzők közé egy ötméteresből szerzett Honvéd találat után azonban mi zártuk góllal a negyedet. Az orrtörése után visszatérő Német Toni volt eredményes szabaddobásból, amivel visszaállította a hatgólos különbséget (7-13).

Az utolsó negyedben még tovább nőtt a két csapat közti különbség, mivel a kapuscsere után a hazaiak nem tudtak túljárni Gárdonyi András eszén, elől pedig Pohl és Sedlmayer egyszer-egyszer, Német Toni pedig kétszer is gólt ünnepelhetett.

A Ferencváros tíz találattal, azaz 17-7-re győzött a Honvéd otthonában, ezzel zsinórban már 16. meccsét nyerte meg az OB I-ben. Ezért a sikerért újabb három pont járt, jövő hét szerdán viszont trófeáért küzdünk. Az FTC ugyanis április 18-án Euro Kupa-döntőt játszik, melynek olaszországi visszavágóját egygólos előnyből várja.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
Középszakasz 7. forduló
2018.04.14., szombat, Kőér utcai uszoda
Racionet Honvéd – FTC-PQS Waterpolo 7-17 (2-4, 1-3, 4-6, 0-4)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Varga Dániel, Német 3-3, Jaksic, Pohl, Sedlmayer 2-2, Manhercz 1-1