Harc a negyeddöntőért

2017. október 12., csütörtök 17:34 | 9 hónapja 4 napja 57 perce
Címvédő férfi vízilabda-csapatunk péntektől hazai medencében játszik az Euro Kupa második selejtezőkörében. A népligeti fordulóban három nap alatt három mérkőzés és három különböző játékstílus vár a Fradira.
Harc a negyeddöntőért

Az első, hét csapatos selejtező forduló - az ellenfeleket tekintve - nem okozott problémát csapatunknak, mind a hat mérkőzését megnyerte, a csoport élén végzett és jutott tovább a második körbe. Fizikailag azonban rendkívüli megterhelést jelentett a négy nap a játékosoknak. Csapatkapitányunk, Madaras Norbert a kinti második találkozón kapott bordarúgásból nem épült még fel, biztos nem szállhat vízbe a második körben.

Az Euro Kupa második selejtező fordulójában a Népligetben játszik a Fradi. A montenegrói Kotor, a horvát Jadran Split és a spanyol Mataro lesz az ellenfél.

A Jadran Split nem ismeretlen a Fradi számára, csapatunk két hete az első selejtezőben játszott a horvátokkal. Akkor három szoros negyed után az utolsóban három gólt dobott és egyet sem kapott az FTC és 8-5-re megnyerte a harmadik találkozóját.

A másik két ellenfelünk a miskolci, hat csapatos selejtezőből jutott tovább. A Kotor három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, míg a Mataro két győzelemmel és három vereséggel harcolta ki a második fordulós szereplést. Kapusunk, Gárdonyi András spanyol légióskodása alatt a Mataróban védett, a csapat azóta jelentősen átalakult.

„Az akkori csapatból már csak négyen maradtak, jelenleg főleg fiatalok alkotják a csapatot a pár rutinos játékossal kiegészülve. Spanyolországban középcsapatnak számítanak, de nagyon szeretik a vízilabdát, lelkesek és komolyan veszik a nemzetközi szereplést. Ha a mérkőzés elején szoros az állás, veszélyesek lehetnek az ellenfelükre, de nem a Fradira. Látva a miskolci eredményeiket, túl sok esélyük nem lesz a második fordulóban.” – mondta Gárdonyi András.

Kapusunk az első selejtezőkörben négy nap alatt zsinórban hat meccset védett végig. A második kör szerinte a mérkőzésszám alapján is könnyebb lesz.

„Konkrétan feleannyi meccs lesz, mint legutóbb, viszont a három meccsen, három különböző játékstílusú csapattal mérkőzünk meg. Biztos továbbjutást és csoportelsőséget várok magunktól. Ismét a Jadran lesz a legkeményebb ellenfelünk, de kint remek védekezéssel, jó játékkal legyőztük őket, ráadásul ott a harmadik mérkőzést játszottuk ellenük, fáradtabb volt a csapat, mint amilyen most lesz.” – nyilatkozta kapusunk.

Az Euro Kupára 13 játékos nevezhető. Pohl Zoltán továbbra sem játszhat, Madaras Norbert sérült, Manhercz Krisztián viszont szerepelhet a nemzetközi kupában is.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Annyiban biztosan könnyebb lesz ez a csoportkör, hogy nem kell hat meccset játszani négy nap alatt. Három mérkőzés három nap alatt fárasztó, de tolerálható. A három csapatból a Jadrant tartom a legerősebb ellenfélnek, velük az előző fordulóban is játszottunk egy jó meccset, erre számítok most is. A Kotor montenegrói együttes, tehát kemény, fizikális játékra számítok. A spanyol Mataro esetében latinos, pörgősebb játékstílusra.
Madaras Norbi továbbra sem játszik, szeretném, ha a bordasérülése teljesen helyre jönne és tudna készülni a további előttünk álló feladatokra. Manhercz Krisztián viszont már felépült annyira, hogy tud játszani, így kapás oldalon több csere lehetőségem lesz.
A cél a továbbjutás, bár nincs jelentősége, hogy első vagy második helyen, de itthon csoportelsőként akarunk végezni.”


A második kör két csoportjából két csapat jut tovább a nyolc közé. Ezt a négy csapatot sorsolják majd össze a Bajnokok Ligájából kiesett együttesekkel.

A címvédő FTC-PQS Waterpolo Euro Kupa sorozatát idén is a Digi Sport közvetíti.

A találkozóra napi jegy váltható, az ára mindegyik napon 1.000 Ft. A jegypénztár az első mérkőzések előtt egy órával nyit. A vízilabda bérletek az Euro Kupa-selejtező mérkőzésekre is érvényesek.

VÍZILABDA, EURO KUPA
2. SELEJTEZŐ FORDULÓ, NÉPLIGET

2017.10.13. péntek
17:45 Jadran Split - CN Mataro
19:30 FTC PQS Waterpolo - PVK Primorac Kotor

2017.10.14. szombat
17:45 CN Mataro - PVK Primorac Kotor
19:30 FTC PQS Waterpolo - Jadran Split

2017.10.15. vasárnap
11:00 FTC PQS Waterpolo - CN Mataro
12:45 PVK Primorac Kotor - Jadran Split