Hárman a válogatottban

2018. június 15., péntek 21:23 | 8 hónapja 13 órája 42 perce
Három FTC-játékos került be a férfi vízilabda-válogatott keretébe, amely hétfőtől a Világliga Szuperdöntőjében szerepel a Duna Arénában – VIDEÓ!
Hárman a válogatottban

Az idei nyár csúcseseménye a barcelonai Európa-bajnokság lesz, melyet megelőzően több tornán is részt vesz a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az első ilyen a Világliga Szuperdöntője lesz, melynek mérkőzésein ráadásul hazai közönség előtt, a Duna Arénában játszhat a nemzeti együttes.

A szövetségi kapitány, Märcz Tamás 21 fős bő kerettel kezdte meg a munkát, melyben hét ferencvárosi játékos kapott lehetőséget. Vogel Soma, Vámos Márton, Sedlmayer Tamás, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Német Toni, illetve Mezei Tamás. Utóbbi a Szolnok pólósaként került be a válogatottba, de hétfőtől már a Fradi játékosának számít, míg Manhercz Krisztián ősztől már biztos, hogy nem a bajnokcsapatban folytatja pályafutását.

Péntek este a szövetségi kapitány megjelölte azt a 13 játékost, akik szerepet kapnak majd a Világligában. A keretszűkítésben nagy szerepet játszott, hogy többen betegséggel, illetve sérüléssel küzdöttek. Ezért Märcz Tamás leszögezte, hogy a mostani döntése nem azt jelenti, hogy akik kimaradtak nem lesznek ott az Európa-bajnokságon. A keret tagja Vámos Márton, Mezei Tamás és Pohl Zoltán, aki így bemutatkozhat a felnőtt válogatottban hétfő este Ausztrália ellen. Jansik Szilárd megsérült az utolsó edzésen, ezért kimaradt a csapatból.

„Több egészségügyi probléma is történt a kerethirdetés előtt, ami jelentősen alakított az előzetesen elképzelt csapaton. Vogel Somának a könyökgyulladás miatt ugyan már lekerült a gipsz a kezéről, sőt vízi és tornatermi edzésen is részt vett, de csak a jövő héttől érhet labdába, így az ő sorsa már korábban eldőlt, ami a Világligát illeti. Az utolsó pillanatban Jansik Szilárd sérült meg, cserélnem kellett, így az egyik játékosunknak a tizenháromból még nincs meg az eseményre a játékengedélye, de remélem, megkapjuk. A lehetőségeinkhez képest igyekeztem így is erős válogatottat kialakítani erre a Világliga Szuperdöntőre. Nagyon várom már a mérkőzéseket, de addig bizony van még mit tennünk.” – mondta az mvlsz.hu-nak Märcz Tamás.

A Világliga Szuperdöntőjének kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (-), Mezei Tamás (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

FÉRFI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ
2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

Csoportbeosztás:
A-csoport: Ausztrália, Montenegró, Japán, Magyarország
B-csoport: Egyesült Államok, Horvátország, Kazahsztán, Spanyolország

A magyar válogatott programja:

Csoportmérkőzések:
június 18., hétfő: Ausztrália – Magyarország, 20:15
június 19., kedd: Montenegró – Magyarország, 18:15
június 20., szerda: Japán – Magyarország, 20:00

június 21., csütörtök: negyeddöntők
június 22., péntek: elődöntők, mérkőzések az 5-8.helyért.
június 23., szombat: döntő, bronzmérkőzés, további helyosztók