Három pont

2018. január 27., szombat 17:46 | 1 éve 23 napja 19 órája 22 perce
Férfi vízilabdacsapatunk szenvedős mérkőzésen végül simán, 15-9-re győzött a Debrecen ellen a Komjádi uszodában rendezett bajnokin.
Három pont

Első támadásából vezetést szerzett a vendég Debrecen, Smitula Gergő lövése csúszott be Gárdonyi András keze alatt. Majd Kállay is könnyedén bevette a Fradi kapuját. Elől Jaksic hagyta ki a helyzetet, hátul szerb klasszisunk ellen ítéltek büntetőt, 3-0-ra ellépett a vendégcsapat. Lassan lendült játékba a Ferencváros, de a második előnyt kihasználtuk, Vámos Márton lőtte be első gólunkat (1-3). Enerváltan és rengeteg hibával játszott csapatunk, újabb labda került a kapunkba. A helyzeteink rendre kimaradtak. Hat perc kellett az első igazán látványos Fradi megoldáshoz, Jansik Szilárd rázott le magáról mindenkit és bombázta be (2-4). A következő akciónkat Madaras Norbert egyedül vitte végig, csapatkapitányunk is belőtte, de az első negyedet 4-3-ra a Debrecen nyerte meg.

Az első játékrész után kapust cserélt Varga Zsolt, Vogel Soma váltotta Gárdonyi Andrást. Nikic harcolt ki ötméterest, Varga Dániel értékesítette a büntetőt, amivel kiegyenlített az FTC. Kihasználta következő fórját a vendég együttes, de Manhercz Krisztián gyorsan egálra hozta. Újra túljárt a védelem eszén a Debrecen, majd egy büntetőből szerzett találattal, kettővel ellépett. Nagyon akadozott a Fradi-gépezet, de a félidőig kiszenvedett két gólt csapatunk, így 7-7 volt az állás.

A várt fordulat elmaradt a harmadik negyed elején is, de hat perc szenvedés után, két perc alatt egy 3-0-s rohamot indított csapatunk. Vámos negyedik gólját szerezte – amivel először vezetett a Fradi - Varga Dénes és Madaras Norbert egyaránt a másodikat. Az utolsó nyolc perc előtt 11-8 volt az állás.

Az ötödik büntetőt is megítélték a mérkőzésen a játékvezetők, háromra felzárkózott a Debrecen. Négy perccel a mérkőzés vége előtt időt kért Varga Zsolt. Vámos lövése a kapufáról kipattant, járatta a labdát a Fradi, végül Madaras fejezte be az előnyt. Fél perccel később megint csapatkapitányunk talált be, néggyel vezetett a Ferencváros. Az utolsó két percen belül Varga Dénes és Stefan Mitrovic szerzett gólt, ezzel 15-9-re megnyerte a bajnoki mérkőzését csapatunk.

A következő mérkőzését szerdán, 20 órakor játssza az FTC-PQS Waterpolo a BVSC ellen a Komjádi uszodában.

- Továbbra sem játszunk jól, sőt kifejezetten rosszul. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nyilván az indokokat magunk között kell megkeresni, mi vagyunk ott az edzéseken, mérkőzéseken. A 16 játékos és a két edző. Nekünk kell magunkba néznünk, hogy mit kell másképpen csinálnunk, hogyan pörögjünk fel, hogyan jöjjünk ki abból, ha nem megy a játék. Láttam már ezt a Miskolc ellen is, hogy az első fele a mérkőzésnek ugyanilyen „nyögvenyelős” és szenvedős volt. Minden csapatnál, minden évben előfordulnak hullámvölgyek, meg kell találni belőle a kivezető utat - mondta Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője.

FÉRFI OB I
11. forduló, Császár-Komjádi Sportuszoda
2018.01.27., szombat 16.00
FTC-PQS WATERPOLO – Debrecen: 15-9 (3-4, 4-3, 4-1, 4-1)
Gólszerzők: Vámos 4, Madaras 4, Varga Dénes 3, Jansik, Varga Dániel, Manhercz, Mitrovic