Háromból három

2018. október 27., szombat 20:28 | 2 hónapja 19 napja 17 órája 41 perce
Hibátlanul zárták a Magyar Kupa első fordulójának első napját az FTC felnőtt vízilabdacsapatai, melyek így továbbra is veretlenek a szezonban.
Háromból három

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese szombaton kora reggel indult útnak a Népligetből Szegedre, a Magyar Kupa első fordulójára, ahol két nap alatt három meccs várt a csapatra. Nem utazott ezúttal a többiekkel Gór-Nagy Miklós sérülés, Nikola Jaksic pedig betegség miatt, de rajtuk kívül pihenőt kapott a Tatabánya elleni első meccsen Aaron Younger, Slobodan Nikic és Kállay Márk is. Így viszont ismét lehetőséghez jutott Gál Dávid és bemutatkozhatott két fiatal játékosunk. Ráadásul Turnai András és a 16 éves Nyíri Balázs is góllal debütált a felnőttek között.
A Fradi az első negyed után 7-2-re, a félidőben pedig már 13-3-ra vezetett. Ezután volt egy 0-4-es periódusa a Tatabányának, de a rengeteg kapufánk és kihagyott helyzeteink ellenére is nőtt a két csapat közti különbség, így 20-8-ra megnyertük az első találkozónkat.

FTC-Telekom – Tatabánya 20-8 (7-2, 6-1, 3-4, 4-1)
Gólszerzőink: Jansik 4, Pohl, Német, Varga 3-3, Sedlmayer 2, Vámos, Turnai, Gál, Nyíri, Mezei 1-1

Hét óra pihenés után jöhetett az FTC-Miskolc mérkőzés, amely a papírforma szerint a csoportelsőségről döntött. A várakozásainknak megfelelően felszívta magát a borsodi csapat, hiszen az előző szezonban mind a hat egymás elleni meccsen kikaptak tőlünk, így volt miért visszavágniuk.
Az összecsapást két gyors góllal kezdtük, majd ugyanilyen gyorsan ki is egyenlítettek, de az első negyedet 3-2-re megnyertük. Ezután következett egy elképesztően kemény és kaotikus játékrész, amelyben a két kapus, Gárdonyi András és Csoma Kristóf fantasztikusan védett. Aztán eljött az a pontja a találkozónak, amely döntően befolyásolta a végeredményt. Ahelyett ugyanis, hogy a Miskolc kiegyenlített volna 3-3-ra, mi lőttünk gólt és 4-2-vel fordultunk.
„Le tudjuk őket győzni!” A borsodiak vezetőedzője így tüzelte játékosait a szünetben, szerencsére azonban nem tudtak visszajönni. Varga Dénes, valamint Sedlmayer Tamás góljaival ugyanis 6-2-re alakítottuk az állást, majd tartottuk ezt a különbséget a gólzáporos harmadik negyedben is, melynek végén 10-6-ra vezettünk.
Az utolsó nyolc perc már nyugodt mederben zajlott le, ennek köszönhetően a Ferencváros 12-9-re megnyert második meccsét is a csoportkörben és továbbjutott. Vasárnap a házigazda Szeged ellen zárjuk a kupa első fordulóját.

FTC-Telekom – PannErgy-MVLC-Miskolc 12-9 (3-2, 1-0, 6-4, 2-3)
Gólszerzőink: Varga 5, Kállay, Nikic 2-2, Vámos, Sedlmayer, Younger

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
1.forduló, csoportkör, 2018. október 27-28., Szeged
Szombati eredmények:
FTC-Telekom – Tatabánya 20-8
PannErgy-MVLC-Miskolc – Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 18-9
Tatabánya – Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 6-7
FTC-Telekom – PannErgy-MVLC-Miskolc 12-9

Vasárnapi eredmények:
9:30 PannErgy-MVLC-Miskolc – Tatabánya
11:00 Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – FTC-Telekom

A csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.

A női csapatunk szombat délelőtt Eger felé vette az irányt, ahol a megérkezés után a pihentebb házigazdával kellett összecsapni. Ez az előny azonban nem érvényesült a meccs elején, hiszen mi szereztük az első két gólt, amivel meg is alapoztuk a meccs végkimenetelét. A második negyedben ugyan 4-4-re kiegyenlítettek az egriek, de a vezetést nem tudták átvenni egyszer sem. Ezután ugyanis a Ferencváros tartotta az 1-2 gólos különbséget, sőt két perccel a vége előtt elléptünk 12-9-re. Kicsit el is altatta a különbség a mieinket, hiszen feljöttek a hazaiak, de egy gólt csak sikerült megtartani az előnyből, így a bajnoksághoz hasonlóan ismét egy találattal nyertünk, ezúttal 12-11-re.
Vasárnap két mérkőzés vár a Ferencvárosra, amely nagyon jó helyzetből várja a folytatást.

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
1.forduló, csoportkör, 2018. október 27., Eger
FTC-Telekom – ZF-Eger 12-11 (4-3, 3-3, 2-1, 3-4)
Gólszerzőink: Bujka, Takács 3-3, Kövesdi, Tóth-Csabai 2-2, Mihailovic 1

Szombat:
FTC-Telekom - ZF-Eger 12-11
III. Kerületi TVE - RB Tatabánya 7-8

Vasárnap
9:00 RB Tatabánya – FTC-Telekom
10:30 III. Kerületi TVE - ZF-Eger
16:00 ZF-Eger - RB Tatabánya
17:30 FTC-Telekom – III. Kerületi TVE

A csoportból az első három helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.