Háromgólos vereség

2018. június 19., kedd 19:37 | 7 hónapja 27 napja 15 órája 35 perce
Szoros csatában szenvedett 12-9-es vereséget a magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegrótól a Világliga Szuperdöntő második csoportmérkőzésén.
Háromgólos vereség

Az ausztrálok elleni könnyed, 12-5-ös győzelem után jóval nehezebb feladat várt Märcz Tamás együttesére, ugyanis a második csoportmeccsen az a Montenegró volt a magyar válogatott ellenfele, amelytől tavasszal nyolc góllal kapott ki az Európa Kupában. Ezt az emléket szerettük volna megszépíteni és 2-1-es vezetésig úgy tűnt, hogy sikerül is, ám ellenfelünk az első negyed végén fordítani tudott 3-2-re.

A második játékrész viszont nagyon jól sikerült, hiszen visszaszereztük a vezetést. Előbb háromszor is egyenlített a magyar csapat, először a Ferencváros játékosa, Vámos Márton, majd Angyal Dániel, ezután pedig Zalánki Gergő bombájával, majd jött a fordítást jelentő gól új igazolásunk, Mezei Tamás révén (6-5). Ellenfelünk ezt még egalizálta, de Vámos ötméteresből 7-6-ra alakította az állást a nagyszünetre.

A szolnoki Zalánki harmadik gólját lőtte a harmadik negyed elején, amivel már kettőre nőtt a különbség. De nem tört meg a montenegrói válogatott, amely felzárkózott és a játékrész végén 9-9-re egyenlített.

Az utolsó negyed azonban egyáltalán nem sikerült nekünk. Hamar kétgólos hátrányba kerültünk, amit már nem tudtunk ledolgozni. A magyar válogatott végül 12-9-es vereséget szenvedett második mérkőzésén a Világliga Szuperdöntőn, ahol szerdán Japán ellen zárja a csoportkört.

FÉRFI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ

2018. június 19., Budapest, Duna Aréna
Montenegró – Magyarország 12-9 (3-2, 3-5, 3-2, 3-0)
Gólszerzőink: Zalánki 3, Vámos, Angyal 2-2, Mezei, Manhercz 1-1

A magyar válogatott programja:

Csoportmérkőzések:
június 18., hétfő: Ausztrália– Magyarország 5-12
június 19., kedd: Montenegró–Magyarország 12-9
június 20., szerda: Japán–Magyarország, 20:15

június 21., csütörtök: negyeddöntők
június 22., péntek: elődöntők, mérkőzések az 5-8.helyért.
június 23., szombat: döntő, bronzmérkőzés, további helyosztók