Hét év után elődöntő

2017. november 30., csütörtök 20:13 | 10 hónapja 17 napja 7 órája 40 perce
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata hét év után jutott el ismét elődöntőig a Magyar Kupában. Vezetőedzőnk, Varga Zsolt beszélt a várakozásokról.
Hét év után elődöntő

Egészen a 2010–2011-es szezonig kell visszalapozni a vízilabda évkönyvekbe, hogy megtaláljuk a Ferencváros legutóbbi elődöntős szereplését a kupában. Hét éve, november 20-án a Fradi a Honvéddal csapott össze a Szőnyi úton. Felfokozott hangulatú, izgalmas, kiállításokban gazdag meccs volt. Azon az elődöntőn 16 kiállítást kapott a zöld-fehér együttes, ketten végleg cserével álltak ki, ketten kipontozódtak. A találkozó végül 9–7-es kispesti győzelmet és továbbjutást eredményezett. Az akkori csapat tagja volt az FTC jelenlegi vezetőedzője, Varga Zsolt.

„Akkor még játékosként vettem részt a Fradiban, a Honvéddal játszottunk egy parázs mérkőzést, ahol 9–7-re alul maradtunk. Az az elődöntő nem maradt meg jó emlékként bennem, többet vártunk magunktól, bár a Honvéd akkor egy összeszokott, jó csapatnak számított, benne volt a meccsben számunkra a győzelem, a vége mégis vereség lett” – mondta vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

Az elmúlt esztendőkben a negyeddöntő jelentette a végállomást. Hosszú évek után jutott be újból a Fradi a legjobb négy közé, ráadásul klubunk az egyetlen, amelynek férfi és női együttese is szerepel a final fourban. Mindkét fronton a címvédővel kell megmérkőznie az FTC-nek.

„Most már edzőként vagyok a Fradinál és a négybe kerülés alapelvárás volt ettől a csapattól, ezért számunkra az számít eredménynek, ha döntőt tudunk játszani. Ehhez le kell győznünk a Szolnokot, aki ellen a mérlegünk ebben az évben 0-2. Az első találkozón, a Szuperkupán egy kiegyensúlyozott, jó mérkőzést játszottunk. A másodikon, a bajnoki meccsen többet hibáztunk a Szolnoknál. A kupa elődöntőtől azt várom, hogy újra egy jó mérkőzést játszunk, hogy igazi vízilabda csata legyen két erős csapat összecsapásával. A felkészülés hete pihenővel és kemény edzésekkel telt, szerdán a kanadai válogatottal játszottunk edzőmérkőzést. Az már biztos, hogy a hétvégén Németh Toni betegség miatt nem játszhat” – tette hozzá Varga Zsolt.

A Magyar Kupa elődöntőre a Fradi szektorba a belépőket a Népligeti Sporttelep, Vajda Péter utca 48. bejárata melletti jegypénztárban lehet megváltani pénteken 14-19 óra között! Hat éves korig a belépés díjtalan. A jeggyel az elődöntő másik mérkőzését, a szintén izgalmasnak ígérkező Eger–OSC összecsapást is megtekinthetik. Az elődöntőre a jegy ára: 990.- Ft

BENU MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ

2017.12.02., szombat Komjádi-uszoda
Elődöntő
16.00: ZF Eger–A-Híd-OSC-Újbuda
17.45: Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo
2017.12.03., vasárnap Komjádi-uszoda
17.45: DÖNTŐ