Hétvégi kupaküzdelem

2018. október 26., péntek 17:38 | 2 hónapja 20 napja 20 órája 33 perce
Két nap alatt három-három meccset játszik a Ferencváros férfi illetve női vízilabdacsapata. Előbbi Szeged, utóbbi Egerben küzd a továbbjutásért.
Hétvégi kupaküzdelem

A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának a Tatabánya, a Miskolc és a Szeged ellen kell kiharcolnia a továbbjutást a Magyar Kupa csoportkörében. A lebonyolítás szerint a négy csapat körmérkőzéseket játszik majd szombaton és vasárnap, mely után az első két helyezett bejut a sorozat negyeddöntőjébe.

Szombaton két meccsünk lesz, elsőként azzal a Tatabányával játszunk, amely együttes az előző szezonban a 16 csapatos bajnokság 14. helyén végzett. Jelenleg egy vereséggel és egy győzelemmel áll, utóbbi ráadásul bravúr eredmény, hiszen a középcsapatnak számító Debrecen ellen nyert 8-7-re.
A hétvége legkeményebb meccsének a szombat esti Miskolc elleni ígérkezik. Bár az előző szezonban mindannyiszor le tudtuk győzni a borsodiakat - kétszer a Magyar Kupa negyeddöntőjében, kétszer a bajnokság középszakaszában, majd kétszer az Euro Kupa elődöntőjében - keretük megerősödött tavalyhoz képest. Amellett ugyanis, hogy megtartották az amerikai Alex Bowent és a magyar válogatott két tehetségét Vadovics Viktort és Nagy Ádámot, sikerült leigazolniuk Egerből a világbajnok Bedő Krisztiánt, illetve Lőrincz Bálintot. Vélhetően a Fradi és a Miskolc között dől el a csoportelsőség és abban is biztosak lehetünk, hogy fűteni fogja őket a bizonyítási vágy, már csak a korábbi vereségek miatt is.
Vasárnap a házigazda Szegeddel fejezzük be a csoportkört. Az egyetlen csapat ellen, amely nem első osztályú a Magyar Kupa idei mezőnyében. A nagy múltú vidéki klub az előző szezonban ugyanis utolsó helyen végzett a bajnokságban, így kiesett az ob I/B-be. Három játékosunkat mindenképpen nosztalgiával tölti majd el a nemcsak a Szeged elleni meccs, de a teljes Tisza-parti csoportkör, hiszen Jansik Szilárd, Sedlmayer Tamás és Aaron Younger is több évet lehúzott Szegeden. Ugyanakkor biztosan lesz néhány utánpótlás játékosunk, akik lehetőséget kapnak majd a hétvégén, hogy bemutatkozzanak a felnőttek között.

"Az elvárás a továbbjutás ebből a csoportkörből. Nem becsüljük le egyik ellenfelet sem, de az kijelenthető, hogy ezek közül a csapatok közül a Miskolc a legerősebb, amely tavalyhoz képest is sokat erősödött. Kemény hét áll mögöttünk, hiszen voltak olyan játékosok, akik válogatott edzéseken, majd mérkőzésen vettek részt. A keret másik fele pedig alapozó munkát végzett. Sajnos van egy betegünk és egy sérültünk, úgyhogy nélkülük utazunk Szegedre." - mondta vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
Csoportkör, 2018. október 27-28., Szeged
Szombat:
10:00 FTC-Telekom – Tatabánya
11:30 PannErgy-MVLC-Miskolc – Szegedi Férfi Vízilabdacsapat
17:00 Tatabánya – Szegedi Férfi Vízilabdacsapat
18:30 FTC-Telekom – PannErgy-MVLC-Miskolc

Vasárnap:
9:30 PannErgy-MVLC-Miskolc – Tatabánya
11:00 Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – FTC-Telekom

A csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.

Az FTC-Telekom női csapata Egerbe utazik, ahol a házigazda mellett a Tatabánya illetve a III.kerületi TVE együttese lesz az ellenfele. Utóbbi csapatnév sokaknak egész biztos, hogy nem cseng túl ismerősen, viszont játékosai már annál inkább ismertek, hiszen olyan korábbi sztárokat tudhatnak a keretben, akik világbajnokságot, Európa-bajnokságot, BEK-et, LEN kupát, magyar bajnokságot és nem is olyan régen masters vb-t nyertek. Hogy nevet is említsünk: rengeteg női pólós példaképe Drávucz Rita, vagy a korábbi csapatkapitányunk Kisteleki Dóra. Számára biztos, hogy különleges lesz a vasárnap délutáni FTC- III.kerület találkozó.
Előtte azonban medencébe ugrik még a Fradi az Eger és a Tatabánya ellen is. A házigazdáról nem kell nagyon feleleveníteni az emlékeket, ugyanis a két csapat két hete már összemérte tudását a bajnokságban. A rendkívül szoros meccset végül egy góllal sikerült megnyernünk a Bitskey Aladár Uszodába, ahová így kellemes emlékkel tér majd vissza a Ferencváros. Ami viszont ennél lényegesen fontosabb, reméljük a kétnapos Magyar Kupa csoportkör után ismét boldogan jöjjünk haza Egerből.

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
Csoportkör, 2018. október 27-28., Eger
Szombat:
13:45 FTC-Telekom - ZF-Eger
15:15 III. Kerületi TVE - RB Tatabánya

Vasárnap
9:00 RB Tatabánya – FTC-Telekom
10:30 III. Kerületi TVE - ZF-Eger
16:00 ZF-Eger - RB Tatabánya
17:30 FTC-Telekom – III. Kerületi TVE

A csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.