Így kell kezdeni az évet! Fradi-siker Belgrádban

2019. január 9., szerda 22:00 | 8 napja 6 órája 14 perce
Győzelemmel kezdte az évet az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, amely a szerb Crvena zvezda otthonában nyert 15-6-ra.
Így kell kezdeni az évet! Fradi-siker Belgrádban

Bajnokok Ligája-meccsel, a csoportutolsó otthonában kezdte az évet az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata. Rögtön a labdaelhozatal után megszereztük a vezetést centerünk, Mezei Tamás révén (0-1), majd a második találatunkra sem kellett sokat várni. Stefan Mitrovic szépen fordult le a szélen emberéről és a kapus hóna alatt belőtte a labdát (0-2). A Crvena Zvezda furcsa körülmények között szépített, ugyanis a játékvezető szabálytalanságot látott a hazai centernél, aki a sípszó után gólt szerzett, ám a bíró felülbírálta önmagát és mégis megadta a találatot (1-2). Fordulatot azonban nem hozott ez a gól, hiszen Aaron Younger eredményes tudott lenni centerből (1-3). Ausztrál klasszisunk ismét megmutatta, hogy a keret univerzális tagja, hiszen Slobodan Nikic és Német Toni távolléte után ezúttal centerként is megvillant.

Lassú iramban kezdődött a második játékrész. Az edzőmeccs hangulatát még jobban fokozta, hogy az uszodába kilátogató nagyjából 250 néző tényleg csak nézte a találkozót. Néha-néha lövésre buzdították a hazaiakat, de többnyire az edzőket és a játékosokat hallottuk. A negyedben egyébként egy-egy gól született, így 4-2-es előnnyel kezdtük a meccs második felét.

Úgy tűnt nem tudunk felpörögni, mivel a szerbek feljöttek egy gólra (3-4). Mielőtt azonban túlságosan is belelkesültek volna a hazaiak, Varga Dénes, Jansik Szilárd és Aaron Younger duplájával elhúztunk 8-3-ra. Ezzel el is döntöttük a meccs lényegi kérdését, mivel a Zvezda már nem tudott újítani.

Az utolsó negyedet bekapott góllal kezdtük (4-8), utána viszont záporoztak a Fradi-gólok, amiből Varga és Younger összesen négy illetve öt találattal vette ki a részét. Végül 15-6-ra megnyertük hatodik meccsünket, ezzel egy pontra faragtuk a hátrányunkat a csoport harmadik helyén álló Brescia-val szemben, amely 8-8-as döntetlent játszott a Barceloneta otthonában. Legközelebb épp az olaszokkal játszunk január 22-én a Komjádiban, ahol egy sikerrel előzhetünk a tabellán.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör 6. forduló, 2019.01.09., szerda
Szerbia, Belgrád
CRVENA ZVEZDA – FTC-TELEKOM WATERPOLO 6-15 (1-3, 1-1, 1-4, 3-7)
Gólszerzőink: Younger 5, Varga 4, Jansik 2, Mezei, Mitrovic, Vámos, Gór-Nagy 1-1