Indul az Aranycsapat a hazai vb-n!

2017. április 20., csütörtök 15:11 | 1 éve 1 hónapja 2 napja 14 órája 15 perce
A Ferencváros vízilabda-csapatának vezetőedzője, Varga Zsolt is elindul a budapesti Masters Világbajnokságon. Sydney olimpiai bajnok centere a Millennium nevű együttesben szerepel a többi ötkarikás győztessel együtt.
Indul az Aranycsapat a hazai vb-n!

Az aranygenerációként is emlegetett olimpiai bajnokok is vízbe szállnak a hazai rendezésű vb-n. Az augusztus 7-13. közötti Masters Világbajnokságon a +40-es kategóriában vágnak neki a küzdelmeknek. A csapat főleg a Sydney-ben olimpiai bajnoki aranyérmet szerző játékosokra épül, a szövetségi kapitány – ahogy akkor is – Kemény Dénes lesz, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Bár a hír két napja látott napvilágot, a bajnoki csapat iránt hatalmas az érdeklődés. Rengetegen érdeklődtek már a különböző posztoknál a jegyvásárlás iránt.

A felkészülésről még pontos információk nincsenek, mindenki egyénileg kezdik meg az edzéseket. A csapat tagja Varga Zsolt is, aki szintén 2000-ben szerzett aranyérmet. A Ferencvárossal Euro Kupát nyert vezetőedző évek óta befejezte az aktív vízilabdát, különböző gálákon szerepelt még, de vizes edzéseket nem végez. A csapattal viszont rendszeresen végigcsinálja a szárazföldi és konditermi edzéseket valamint rendszeresen fut. A bajnoki szezon végén, ahogy a Fradi befejezi, Varga Zsolt elkezdi a vizes edzéseket is.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„A Millennium csapatának felkészülése hivatalosan július 17-én indul, addig mindenki egyéni edzésekkel készül. Ugyan lesz lehetőség addig is egy-egy közös edzésre, de nehéz az elfoglaltságok miatt teljes keretedzést szervezni. Én öt éve abbahagytam a játékot, egy éve az Octopus színeiben visszatértem, ami sajnos az orrom megműtéséhez vezetett. Azóta kondi edzéseket végzek és futok heti négyszer. A vízhez újra hozzá kell szoktatni magam, az még kérdés számomra, hogy az orrom, hogyan fogja bírni a klóros vizet.”

Vezetőedzőnk örül, hogy újra együtt játszhat az olimpiai bajnok társakkal.

„Nagyon jó élmények voltak az elmúlt években szervezett gálamérkőzések, ezek megadták az alapot arra, hogy felmerüljön az indulás gondolata. A jó élményen túl a győzelem a cél, hogy erre fizikálisan hogyan tudunk felkészülni, az még kérdés számomra. De az egyéneket, a csapatot és Dénest ismerve, mi mindig mindenhol győzni akarunk.”

Millennium csapat névsora:
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Edző: Kósz Zoltán

(Fotók: MVLSZ)