Jöhet az elődöntő!

2017. augusztus 11., péntek 23:15 | 11 hónapja 4 napja 19 órája 21 perce
A Millenium férfi vízilabda-csapata 16-1-re győzte le az amerikai Darkside-ot a Masters-világbajnokságon, ezzel bejutott a legjobb négy közé.
Jöhet az elődöntő!

Csoportja magabiztos megnyerése után már a negyeddöntő várt a 2000-es olimpiai bajnokokból álló Millenium férfi vízilabda-csapatára a budapesti Masters-világbajnokság 40+-os korosztályában. Az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzőjét, Varga Zsoltot is a soraiban tudó együttes ellenfele az amerikai Darkside nevű formáció volt, így a találkozó előtt többen tréfásan a népszerű Csillagok Háborúja sci-fi eposzból kölcsönzött hasonlattal azt mondták, a magyar „Jedik” és a Sötét Oldal összecsapása lesz ez a meccs...

Az az első perctől kezdve látszott, hogy nem lesz olyan könnyű dolga a magyar csapatnak, mint az eddigi két csoportmérkőzésen. Az első negyedben sokáig mindössze egy gólt sikerült szerezni, az ellenfél remekül védekezett. A negyed végén Benedek Tibor ötméteresével aztán megtört a jég, így kétgólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrészben aztán beindult a henger. Varga Zsolt góljával már három volt közte, de Benedek és Kásás is jeleskedtek a gólszerzésben és a gólpasszokban is, így a félidőben már 7-1 állt az eredményjelzőn.
A harmadik negyedben pedig folytatódott a tendencia, hiába védett remekül az amerikai csapat kapusa, így hiába szereztek a magyarok csak három gólt, az ellenfél támadásai rendre elhaltak, így a záró játékrész előtti 10-1-gyel a lényeges kérdések már eldőltek.

A Millenium-játékosok tarsolyában azonban még mindig volt néhány trükk. Előbb Biros lőtte be a tizenegyediket, majd következett az ováció a lelátón, ugyanis Kásás szép passzát Varga Zsolt az egész torna egyik legszebb mozdulatával juttatta centerből a kapuba. Vezetőedzőnk így két góllal zárta a meccset, míg csapata az utolsó játékrészt 6-0-ra, a mérkőzést 16-1-re nyerte meg.

A Millenium ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol ferencvárosi házi rangadóra kerül sor, az ellenfél soraiban ugyanis ott van U15-ös csapatunk trénere, Regős Áron. Varga Zsolt a meccsértékelés mellett erről is beszélt a negyeddöntő lefújását követően:

„Hál’ Istennek a Jedik nyertek most is végül a Sötét Oldal ellen, mint a filmben. Reméljük, ezt a teljesítményt tartjuk a hátralévőkben is! Ez a meccs azért már sokkal jobban fájt, mint az előzőek. Annyira, hogy ma cserét is kellett kérnem. Volt két-három felúszás, ami nagyon nem esett jól, és itt már a bekkek is úgy védekeztek, mint régen, keményen megpróbáltak megfogni minket. Biztos, hogy ami bennük volt, azt kiadták magukból, fizikálisan erős csapat volt. Az elődöntőben az Oázis következik, velük már játszottunk edzőmeccset. Semmiképpen sem szabad lebecsülnünk őket, komolyan kell vennünk ezt a találkozót is. A mai mérkőzésen is jól látszott, hogy amikor az elején kicsit lazábban játszottunk, nagyon sok helyzetet hagytunk ki, ami miatt egyrészt hamarabb elfáradunk, másrészt rögtön szorossá vált a találkozó. Áronék ellen maximálisan a fair play szellemében játszunk majd, a sport szépsége, hogy most egymás ellen kell medencébe szállnunk. Szeretjük egymást, úgyhogy remélem, hogy azért nem kell majd sokat fognunk egymást…”

17. FINA MASTERS VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
VÍZILABDA, NEGYEDDÖNTŐ (40+)
Millenium - Darkside (amerikai) 16-1 (2-0, 5-1, 3-0, 6-0)
A magyar csapat gólszerzői: Benedek (3), Kásás (2), Molnár T. (2), Varga Zs. (2), Biros, Fodor, Kiss G., Märcz, Székely, Vári, Varga T.