Jön a derbi!

2018. november 2., péntek 12:54 | 2 hónapja 14 napja 1 órája 7 perce
A szezon egyik legnehezebb meccsére készül az FTC-Telekom női vízilabdacsapata, hiszen a címvédő UVSE otthonába látogat szombat este. Mindkét csapat veretlenül várja a derbit.
Jön a derbi!

UVSE, Dunaújváros és Ferencváros. Négy forduló elteltével már csak három együttes maradt veretlen a női bajnokságban, melyek a maximális 12 ponttal állnak a tabella élén. Ez alapján talán nem túlzás kijelenteni, hogy csapatunk felnőtt ahhoz, hogy ne csak nevében legyen derbi az UVSE-FTC összecsapás. A szombat esti rangadón pedig az is kiderül, hogy a két közvetlen rivális, az Eger és a Szentes legyőzése után, mire vagyunk képesek egy rutinosabb, papíron erősebb együttessel szemben.
A tavalyi szezonban nem sok babér termett a lányoknak az UVSE ellen. Bár a Magyar Kupában csak ötméteresekkel maradtunk alul, a bajnokság alapszakaszában és az elődöntőben is kikaptunk két-két alkalommal a végső győztestől.
A BVSC ugyanakkor már megmutatta az előző fordulóban, hogy meg lehet szorítani a címvédőt, hiszen csupán egyetlen gól döntött a Szőnyi úton. Ráadásul a zuglóiak kis szerencsével még nyerhettek is volna, mivel az utolsó negyedet 7-6-os vezetéssel kezdték és a mérkőzés vége előtt másfél perccel is 8-8 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben viszont jobban koncentrált az UVSE és rutinjának köszönhetően győzött az október 20-i bajnokin.
A Magyar Kupa küzdelmeibe csak később kapcsolódik be a lila-sárga együttes, ezért Benczur Márton tanítványainak volt két hetük felkészülni a derbire. A Ferencváros mindeközben játszott három kupameccset múlt hétvégén Egerben, ahol csoportelsőként, mindhárom meccsét megnyerve jutott tovább. Csapatunk tehát ilyen előjelekkel ugrik medencébe a margitszigeti Hajós Alfréd fedett uszodában, ahol ingyenesen lehet megtekinteni az UVSE-FTC derbit.

NŐI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 5. forduló, 2018. november 3., 18:30
Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
UVSE – FTC-TELEKOM WATERPOLO
A belépés ingyenes!
Élő közvetítés: az UVSE Facebook oldalán.