Jön a második döntő

2018. május 15., kedd 20:10 | 6 hónapja 28 napja 15 órája 46 perce
Előnnyel utazik a Ferencváros férfi vízilabdacsapata a címvédő Szolnok otthonába, ahol hatalmas küzdelem várható a bajnoki döntő második mérkőzésén.
Jön a második döntő

Az első lépést megtettük a bajnoki cím felé azzal, hogy a döntő első mérkőzésén 12-9-re nyerni tudtunk a Császár-Komjádi Sportuszodában. Éltünk tehát pályaelőnyünkkel, de megnyugodni nem szabad az 1-0-s előny tudatában sem, hiszen a párharc három győzelemig tart és a szerda esti meccsen idegenben bármi megtörténhet. A bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok többször felállt már vesztes helyzetből, elég csak visszamenni az elődöntőig, ahol az Eger állt közelebb a fináléhoz, Cseh Sándor együttese azonban fordított.

„Nem jellemző a Szolnokra az a fajta rövidzárlat, amit a szünet után mutattak, hiszen 5-5 után négy gólt is lőttünk. Ez akkor meglepett, de most már teljesen mindegy, hogy mennyivel nyertünk. Nem szabad, hogy elaltasson minket az eredmény, mert őket biztos, hogy feltüzeli és szerdán egy új meccs kezdődik. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen fél negyedük. Mi a találkozó elején voltunk kicsit fásultabbak, de ez annak volt betudható, hogy két és fél hétig nem játszottunk tétmeccset. Ez viszont szerdán már nem lesz gond” – mondta a Ferencváros csapatkapitánya, Madaras Norbert.

Bizakodásra ad okot, hogy ebben a bajnoki szezonban még nem kaptunk ki idegenben. Egyedüli vereségünket még a Szolnoktól szenvedtük el a Népligetben november közepén, de a tiszaligeti uszodában már mi tudtunk nyerni az alapszakasz végén. Azzal együtt 19 meccses győzelmi sorozatot produkált az Fradi az OB I-ben.

„Többször végignéztem Szolnok elleni mérkőzéseinket (három bajnoki, egy-egy Szuperkupa és a Magyar Kupa-meccs – a szerk.), de nagyon nehéz lenne megmondani, hogy milyen lesz a hatodik meccs forgatókönyve, mert mindig teljesen máshogy alakultak a találkozók. Hiába győztük le korábban a Szolnokot hazai medencéjében, nem szabad abból kiindulnunk. Inkább az összes meccs tapasztalatát kell összegyúrnunk.” – nyilatkozta vezetőedzőnk, Varga Zsolt.

A döntő valamennyi mérkőzését, tehát a szerda este 19 órakor kezdődő második találkozót is élőben közvetíti az M4 Sport.

A szerdai Szolnok-FTC fináléra INGYENES UTAZÁST ÉS BELÉPŐJEGYET biztosítunk a leggyorsabban jelentkező szurkolóknak. Jelentkezni a vizilabda@fradi.hu e-mail címen lehet. További részletek megtalálhatók ITT.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
Döntő, 2. mérkőzés, 2018.05.16., szerda, 19:00
Szolnoki Vízilabda Aréna
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart. Az állás 1-0 a Fradi javára.

A döntő további menetrendje:
2. mérkőzés: május 16. 19:00, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
3. mérkőzés május 19. 15:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés – ha szükséges: május 23. 18:15, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – ha szükséges: május 26. 17:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa