Két bajnoki, hat pont

2017. december 6., szerda 22:09 | 10 hónapja 11 napja 4 órája 50 perce
A Népligetben először rendeztünk dupla fordulót, mindkét vízilabdacsapatunk magabiztosan nyerte bajnoki mérkőzését.
Két bajnoki, hat pont

A Mikulás dupla fordulót hozott a Népligetbe. Először játszott egy napon női és férfi vízilabdacsapatunk hazai medencében. A dupla bajnokit a lányok kezdték az Eger ellen. A mérkőzést a helyszínen tekintették meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji iskolájának növendékei. A gyermekeknek hatalmas élményt jelentett életük első vízilabda bajnoki találkozója, gyorsan megtanulták, hogyan kell buzdítani a csapatot, végig szólt a „Hajrá, Fradi!”.

Kétszer szerzett vezetést a Fradi és kétszer egyenlített a háromszoros olimpiai bajnok, Biros Péter által irányított Eger, de Kisteleki Dóra akciógóljával a Ferencváros nyerte meg a nyitó játékrészt 3-2-re.

A második negyedben erődemonstrációt tartott a Ferencváros, négyet vágott a vendég kapuba, a sort Gerendás Matilda nyitotta, Kisteleki és Vogt már második találatánál járt, és Illés Henrietta is gólt szerzett. Remek védekezéssel egy gólon tartottuk az egrieket. A szünetben 7-3-ra vezetett az FTC.

A harmadik negyedben háromszor talált be a Ferencváros, míg az Eger tizenkét perc gólcsendet tört meg a játékrész végén. Az utolsó felvonást 10-4-es vezetéssel kezdte csapatunk.

Az utolsó negyed 3-3-as döntetlent hozott, de a mérkőzést 13-7-re magabiztosan megnyerte a Ferencváros, zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratta.

Béres Gergely, vezetőedző, FTC női csapat:
Fontos három pontot tartottunk itthon. Úgy gondolom, a vidéki csapatokra jellemzően az egri meccs lesz próbatétel, ott nem veszíthetünk pontokat, ez a bajnokság további szempontjából fontos. Az elején izgalmas mérkőzést láthattak a nézők, aztán kinyílt az olló és az utolsó negyedre nem forgott veszélyben a győzelem. A lányok már az elején meghatódtak a gyerekek szurkolásától, nagyon örülünk, hogy itt voltak velünk, és reméljük, jönnek még a jövőben is.

A lányok bajnokija után jött a fiúké. Csapatkapitányunk, Madaras Norbert és Varga Dániel nem játszott ezen a meccsen. A kapunkat Gárdonyi András védte.

Varga Dénes lőtte az első Fradi-gólt, de a találkozón a Vasas szerzett vezetést. A gyulaji iskolások maradtak a második meccsre is, szurkoltak tovább lelkesen, szólt a „Hajrá, Fradi!” és a „Mindent bele!” Kellett a biztatás, mert büntetőt hibázott csapatunk, hátul pedig bekaptuk a másodikat. Gyorsan fordított a Ferencváros, előbb Sedlmayer, majd Pohl talált be, a negyed 3-2-es Fradi vezetéssel végződött, pont, mint a lányoknál.

A második negyedben eldöntötte a Fradi a meccset, a 6-0-s roham eredménye a nagyszünetre 9-2-es vezetés lett.

A fordulás után tovább nyílt az olló, három büntetőt értékesített csapatunk, ez a nyolc perc kétségtelenül Jansik Szilárdról szólt, bekkünk négy lövésből már négy gólt szerzett, csak a harmadikban hármat, ezzel a negyed után 14-3-ra vezetett az FTC.

Az utolsó negyedet – a másodikhoz hasonlóan – lehozta kapott gól nélkül a Fradi, ellenben négyet lőtt, amivel 18-3-ra megnyerte a Vasas elleni bajnokit.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
Szerencsés csillagállásnak köszönhetően tudtunk egy napon játszani, én nagyon örülök neki, sok utánpótlásban játszó gyermek is kijött és mindkét meccsen ott tudott maradni, jó hangulatú este volt. Annak is örülök, hogy mindkét csapat magabiztosan nyert, gratulálok a lányoknak is. Külön öröm, hogy a gyulaji gyerekeknek egy nagy élményt szereztünk azzal, hogy a helyszínen nézték meg a két bajnoki találkozót. Köszönjük nekik a szurkolást.


NŐI OB1.
9.forduló, Népliget
FTC – ZF Eger 13-7 (3-2, 4-1, 3-1, 3-3)
Gólszerzők:
Kisteleki 3, Kövér-Kis 3, Vogt 2, Bujka 2, Gerendás M., Illés H., Gémes

FÉRFI OB1.
6.forduló, Népliget
FTC-PQS Waterpolo – Vasas Plaket 18-3 (3-2, 6-0, 5-1, 4-0)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Jansik 4, Jaksic 3, Vámos 2, Pohl 2, Sedlmayer, Nikic, Gál D.,