Kisteleki-búcsú és negyedik hely

2018. május 5., szombat 19:46 | 7 hónapja 5 napja 21 órája 51 perce
A Ferencváros női vízilabdacsapata másodszor is kikapott a BVSC elleni bronzcsatában, így története első szezonját a negyedik helyen zárta - VIDEÓ!
Kisteleki-búcsú és negyedik hely

Az utolsó hazai meccsünkre készültünk. A FTC csapatkapitánya talán még érzelmesebb hangulatban mint a többiek, hiszen Kisteleki Dóra bejelentette, hogy visszavonul a szezon végén. A játékost az FTC operatív igazgatója, Nyíri Zoltán és a szakmai igazgató, Gerendás György köszöntötte a BVSC elleni találkozó előtt.

Dóri talán egy szép búcsút és egy bronzérmet kívánhatott magának, amihez kétszer is nyernünk kellett volna a zuglóiak ellen. Az első negyedben a Fradi akarata érvényesült, hiszen Illés, Bujka és Gerendás góljaival 3-2-re vezettünk, de a játékrész végén egyenlített a BVSC (3-3).
A párharc első mérkőzésén a félidőig tudta magát tartani a Ferencváros, ezúttal azonban hamarabb, már a második negyedben eldőlt a találkozó. A vendégcsapat negyedik gólját még sikerült kiegyenlítenie Illésnek (4-4), de jött sorozatban három BVSC-találat, ami elvette a mieink kedvét (4-7).
A harmadik játékrészben záporoztak a gólok, hiszen hét is született, ám mi lőttük a kevesebbet. 10-5-nél volt a legnagyobb a két csapat közti különbség, de Kövér-Kis Réka duplájával kicsit felzárkóztunk, és az utolsó negyedet 7-11-es hátránnyal kezdtük. A behozhatatlannak tűnő különbség tudatában sem adták fel a mieink, harcoltak és ugyan 13-10-re elvesztették a találkozót, és a bronzcsatát is, de fantasztikus eredmény értek el. A Ferencváros női vízilabdacsapata ugyanis negyedik helyen végzett története első szezonjában az első osztályban.NŐI VÍZILABDA OB I
Bronzmérkőzés, 2. mérkőzés
Népligeti Uszoda; 2018. május 5., szombat
FTC – BVSC-Zugló 10-13 (3-3, 1-4, 3-4, 3-2)
Gólszerzőink: Kövér-Kis, Illés, Gerendás, Kövesdi 2-2, Bujka, Huszti 1-1
A párharcot 2-0-ra a BVSC nyerte, ezzel bronzérmes.