Kiütéssel az elődöntőbe

2018. február 9., péntek 21:38 | 1 éve 10 napja 14 órája 46 perce
A Ferencváros utánpótlás vízilabdacsapata 14-4-re legyőzte a Kaposvárt a Komjádi Kupa negyeddöntőjében.
Kiütéssel az elődöntőbe

A január elején a csoportjából száz százalékos teljesítménnyel továbbjutó Fradi utánpótláscsapata a Kaposvár fiataljait fogadta a Népligetben megrendezett negyeddöntőben. A Péter Imre irányította fradista fiatalok jól kezdték az első negyedet, felnőttcsapatunk és a magyar válogatott szélsője, Manhercz Krisztián három góljával 3-1-re vezettünk.

A második játékrészben feljavult a vendégek védekezése és támadójátéka, de nem tudtak közelebb kerülni a mieinkhez (4-2). A harmadik nyolc percben ismét megszórtuk a somogyiak kapuját. Egymás után négyszer volt eredményes a Ferencváros, így a záró negyedre szinte eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó játékrészben sem engedtünk ki, hat újabb találattal továbbnöveltük az előnyünket és bár a Kaposvár is kétszer betalált, az FTC magabiztos, 14-4-es győzelmet aratott a Népligetben, így bejutott az elődöntőbe.

A meccs legeredményesebb játékosa a 14 gólunkból nyolcat szerző Manhercz Krisztián volt.

„Helyenként szépen, jó megoldásokkal játszottunk, a mérkőzés második felére pedig kijött a két csapat közti kondicionális különbség és sikerült felőrölnünk ellenfelünket. Örülünk a továbbjutásnak, az elődöntőben nehezebb dolgunk lesz. Az UVSE, a Pécs vagy a Vasas gárdájával találkozunk majd, de továbbra is célunk a Komjádi Kupa visszahódítása” – mondta a mérkőzés után Péter Imre vezetőedző.


Komjádi Kupa
Negyeddöntő
FTC–Kaposvár 14-4
(3-1, 1-1, 4-0, 6-2)
Gólszerzőink: Manhercz (8), Turnai (2), Farkas K., Goschi, Lihotzky, Gál D.