Kötelező három pontért

2018. január 26., péntek 17:28 | 1 éve 24 napja 18 órája 30 perce
Férfi vízilabdacsapatunk szombaton a Debrecen elleni bajnokin ugrik vízbe a Komjádi uszodában.
Kötelező három pontért

A tizenegyedik forduló következik a férfi OB I-ben. A csoportjában második FTC az ötödik helyen álló Debrecent fogadja a Komjádi uszodában. Csapatunk a kötelező három pontért száll vízbe. A bajnoki pontok ellenfelünknek is kiemelten fontosak, mivel az alapszakasz hajrájában csak két egység a lemaradásuk a jelenleg negyedik Vasassal szemben.

A két együttes még ősszel Debrecenben játszott egymással, akkor a Fradi magabiztosan, 22-6-ra győzött úgy, hogy az első negyedet egy 8-0-s rohammal indította. Azon a bajnokin Varga Dénes és Vámos Márton is öt gólt lőtt a DVSE csapatának.

A 2018-as évben eddig egy bajnoki fordulót rendeztek. A Debrecen az év első meccsén hazai medencében 16-7-re kapott ki a Szolnoktól. A Ferencváros az UVSE otthonában egy gólzáporos mérkőzésen nyert 20-4-re. Azóta egy Euro Kupa elődöntő is várt Varga Zsolt csapatára, szerdán a Miskolccal egy kemény meccset játszottunk, ahol három negyeden keresztül fej-fej mellett halad a két fél, de az utolsó felvonásban ellépett a Fradi és végül 13-9-re győzött.

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Szerdán játszottunk először a Komjádi uszodában, mint hazai pálya. Fantasztikus hangulatú mérkőzés volt, köszönhetőn a sok szurkolónak, akik kijöttek, és buzdították a csapatot. Szeretnénk, ha a következő meccseinken is ilyen atmoszférában tudnánk játszani, mert ténylegesen hozzá tud tenni a teljesítményünkhöz.
Ebben a két napban szüksége volt a csapatnak a regenerálódásra, mivel három hét kemény alapozás és egy nehéz Euro Kupa meccs után vagyunk. Visszanéztem az elődöntőt és egyből neki is álltunk kijavítani a hibákat. A Debrecennel ősszel játszottunk, akkor magabiztos győzelmet arattunk, most is kötelező a három pont.„


A játékosok is magabiztos győzelmet várnak.FÉRFI OB I.
11. forduló, Császár-Komjádi Sportuszoda
2018.01.27., szombat 16.00
FTC-PQS WATERPOLO - Debrecen