Kupa bronzérem

2017. december 2., szombat 19:49 | 10 hónapja 15 napja 6 órája 52 perce
Férfi vízilabda-csapatunk izgalmas mérkőzésen, ötméteres-párbaj után végül bronzérmes lett a Magyar Kupában. A fináléba a címvédő Szolnok jutott.
Kupa bronzérem

Férfi vízilabda-csapatunk a Magyar Kupa négyes döntőjének második elődöntőjében találkozott a címvédő Szolnokkal a Császár-Komjádi Sportuszodában. Az első elődöntőt az OSC nyerte 10-7-re az Eger ellen és bejutott a vasárnapi fináléba. Mivel a harmadik helyért nem rendeznek külön összecsapást, így az egriek egyből a találkozó után megkapták a bronzérmeket.

A Szolnok –Ferencváros meccs bemutatása után a Magyar Vízilabda Szövetség a 2016/17-es szezon legjobbjának járó díjat adta át világbajnok balkezesünknek, Vámos Mártonnak. A közös vízbe ugrás és a „Hajrá, Fradi!” csapatkiáltás után elkezdődött az elődöntő. Vogel Soma védte a kapunkat. Első támadásunkból Stefan Mitrovic góljával megszerezte a vezetést az FTC (0-1). A negyed közepén első emberelőnyünknél időt kért Varga Zsolt. Szépen végigjátszottuk a fórt és a végén Vámos lőtte be, Nagy Viktor már nem tudta kipiszkálni (0-2). A másik oldalon hat percig védte sikeresen csapatunk a kaput, majd egy perc alatt két gólt is bekapott, amivel a Szolnok kiegyenlített. Nikic lövése Nagy Viktor fejéről pörgött befele, de nem haladt át a gólvonalon, a szolnoki hálóőr kiszedte. Két kapufát dobott még a Fradi a végén, az első negyed 2-2-es döntetlent hozott. Mindkét csapat taktikusan, higgadtan játszott.

A második negyed elején itt is, ott is kimaradt egy emberelőny, bár Vámos lövése ismét a gólvonal környékén landolt, de nem esett be. A második előnynél időt kért a szolnokiak vezetőedzője, Cseh Sándor, szerencsére a szolnoki lövés oldalhálót ért. Elöl kettős előnybe kerültünk, Madaras Norbert vágta be (2-3), de egyből kiegyenlített a címvédő. A Fradi ezután kettős hátrányban játszott, de bravúrral kivédekeztük. Prlainovicra nem figyeltünk egy pillanatra, a szerb világklasszis ezt kegyetlenül kihasználta és vezetést szerzett csapatának, a következő támadásuknál Mezei harcolt ki büntetőt – Varga Zsolt reklamált is – a büntetőből ismét a szolnokiak kilencese talált be. Gyorsan időt is kért az FTC vezetőedzője, hogy rendezzék a sorokat, de kimaradtak a helyzetek, a Szolnok a zsinórban három lőtt góllal 5-3-ra vezetett a félidőben.

Egyből a harmadik játékrész elején megkezdtük a felzárkózást, fórnál gyorsan járattuk a labdát, majd Mitrovic adta Jansiknak, aki bevágta (5-4). A következő előnyünknél időt kért Varga Zsolt. A figurát tökéletesen végrehajtottuk, Mitrovic fejezte be, a negyed közepére kiegyenlített csapatunk (5-5). Az újabb előny ugyan kimaradt, a kiállított játékos visszaúszott, de ami nem megy előnyben, megy hat a hat ellen, Jansik találta meg a rést a pajzson, átvette a vezetést a Ferencváros (5-6). Közben Cseh Sándor piros lapot kapott, el kellett hagynia a szolnoki kispadot. A harmadik negyedben bravúrosan védekezett csapatunk, kapott gól nélkül hoztuk le a harmadik nyolc percet.

Az utolsó játékrész 6-5-ös Fradi vezetésről indult. Zúgott a „Mindent bele!” a szurkolóinktól. Négy és fél perccel a vége előtt Younger talált be és lett ismét egál. Elszabadultak az indulatok a végjátékra, Nyéki Balázs másodedző kapott piros lapot reklamálásért. Kettős előnyhöz jutott a Szolnok, kegyetlenül ki is használta, másfél perccel a vége előtt vezetett. Varga Zsolt időt kért, Varga Dénes bevágta az utolsó percen belül, 7-7 és támadott a Szolnok, de kimaradt. Az utolsó másodpercekben kisebb verekedés alakult ki, de az eredmény már nem változott. A Szuperkupához hasonlóan nem vitte döntésre a két fél a rendes játékidőben. Következtek az ötméteresek, a kapuban Gárdonyi Andrással.

Varga Dénes kezdte és belőtte. Ahogy Prlainovic is. Manhercz Krisztián kapufára küldte. Aleksic ötöse is bement és tőlünk Mitrovicé is. Younger viszont hibázott. Vámos bebombázta. Majd Gocic is belőtte. Tőlünk Jaksic lőtte be. Az első kör lement, a folytatásban Varga Dumi és Prlainovic nem vétette el, Manhercz viszont másodszor is kihagyta. Gárdonyi védte Aleksic ötösét. Sajnos Nagy Viktor is Mitrovicét. Younger nem hibázta el és ezzel a címvédő Szolnok jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

VÍZILABDA, FÉRFI BENU MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ
2017.12.02., szombat, Komjádi uszoda
Elődöntő
ZF Eger – A-Híd-OSC-Újbuda: 7-10
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo: 13-12 (2-2, 3-1, 0-3, 2-1 – ötméteresek: 6-5)
Gólszerzőink: Varga Dénes 3, Mitrovic 3, Jansik 2, Vámos 2, Madaras, Jaksic