Küzdelem pont nélkül

2017. március 8., szerda 18:24 | 1 éve 2 hónapja 14 napja 11 órája 3 perce
A Ferencváros vízilabda csapata nagy meccsen, végig küzdve végül nem szerzett pontot a Népligetben. Az OSC 9-8-ra győzte le a rangadón az FTC-t.
Küzdelem pont nélkül

Varga Dániel vállsérülés, Marko Cuk pedig eltiltás miatt nem játszhatott a mérkőzésen. Az OSC-nél Vincze Balázs vezetőedző és Becsey Péter szakmai igazgató piros lap miatt nem ülhetett a kispadra.

A kapuban Vogel Soma kezdett. Egyből az első támadásából megszerezte a vezetést a Ferencváros, Jansik Szilárd akciógóljával (1-0). Az OSC emberelőnyét kapusunk kivédte, majd a következő hátrányt is kivédekezte csapatunk. Szirányi Balázs harcolt ki kiállítást, Varga Zsolt gyorsan időt kért, szépen megjátszották a fiúk, Pohl Zoltán kapta középen a labdát és egyből bevágta (2-0). Távoli Zalánki góllal szépített a vendég együttes. Az utolsó 20 másodpercben időt kért az OSC ideiglenes edzője, Tóth László, az emberelőnynél mindkét kapura tartó lövést védte Vogel Soma, ezzel a negyed 2-1-es FTC vezetéssel zárult.

A második játékrész elején kiegyenlített az OSC Bundschuh góljával, de védekezésnél egyből szabálytalankodott Szirányival szemben. A megítélt büntetőt Stefan Mitrovic belőtte, ismét vezetett a Ferencváros (3-2). Ezután mindkét oldalon kimaradt két előny, majd a vendégek egy távoli góllal kiegyenlítettek, egy ejtésgóllal pedig átvették a vezetést, először a mérkőzésen. Centerünk, Szirányi Balázs hozta újra döntetlenre a találkozót (4-4). Zalánki úszott meg a vendégektől, átejtette kapusunkat, amivel az OSC-nél volt az előny, majd időkérés után Nikic találatával kettővel elléptek, ebben a negyedben öt gólt dobtak, a félidőben 6-4-re vezettek.

A fordulás után góllal indított a Fradi, másodszor is jól működött a Mitrovic-Pohl összjáték, fiatal bekkünk találatával egyre felzárkózott a csapat (5-6). Vendég időkérés után kihasználta fórját az OSC, amivel kettővel vezetett a negyed közepén. Varga Zsolt időkérése után a Fradi nyerő párosa megint villant, a Mitrovic adta középre Pohlnak, aki kegyetlenül bevágta (6-7). Kiegyenlíteni sajnos nem sikerült, hátul akadtak gondok, Kovács Gábor kapufáról bevágódó találatával kettőre nőtt a vendég előny. Izgalmasan alakult a negyed utolsó nyolc másodperce, a Fradi támadott előnyben, a vendégek kiállított játékosa előbb visszajött, így büntetőt ítéltek a játékvezetők, az ötméteres Stefan Mitrovic magabiztosan lőtte be (7-8), az utolsó felvonás előtt egy gólos hátrányban volt a Ferencváros, az OSC 8-7-re vezetett.

Az utolsó játékrészben büntetővel növelte kettőre előnyét az OSC, de érkezett Jansik Szilárd, távolról nagy erővel lőtte be (8-9). Nagyon küzdött a csapat, a lelátóról érkezett a biztatás is. Szirányi hozta a kiállítást, Varga Zsolt időt kért, kevesebb, mint négy perc volt vissza a mérkőzésből, az előny kimaradt, ahogy a túloldalon is. A Fradinak megvoltak a helyzetei, de belőni nem sikerült. Az utolsó perben Szirányi hozta a kiállítást, előnyben, az egyenlítésért támadhatott a Ferencváros, de kimaradt ez a helyzet is. A rangadót 9-8-ra az OSC nyerte meg.

A mérkőzést sajtótájékoztatón értékelte a két csapat. Pohl Zoltán három gólt szerzett, mindegyik alkalommal Stefan Mitrovic adta a passzt.

Pohl Zoltán, játékos, FTC-PQS Waterpolo:
„Nagyon sokat gyakoroltunk, arra számítottunk, hogy Mitrovicra jobban kilépnek, most pont rám jött ki a helyzet – háromszor is – örülök, hogy sikerült így megoldanunk. Pozitívum, hogy végre az elmúlt meccsek után jól kezdtünk és az is, hogy így küzdött végig a csapat és jó meccset bírtunk játszani a hiányzóink ellenére is. A védekezésben is fejlődtünk az elmúlt meccsekhez képest, de még mindig van hova lépni előre.”

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Az OSC higgadtan tudta hozni ezt a mérkőzést. Jól kezdtünk az elején, úgy érzem az egész mérkőzés most a helyzet kihasználásunkon múlott, ez volt a döntő különbség. Az OSC jól összerakott, jó gerincre épülő csapat, az előző évhez erősödtek is, komoly BL csapatról van szó. Mi máshonnan jövünk, mélyebbről építkezünk felfelé és ennek vannak szintjei, melyek hullámvölgyekkel társulnak. Az elmúlt évben többször vereséget szenvedtünk ellenük, de ez az arány fordulni fog. Január óta nehezebben megy mérkőzéseken a helyzetek kihasználása, de dolgozunk rajta specifikus edzésekkel, lövő gyakorlattal és játékkal. Minden szituációt viszont nem lehet lemodellezni, a meccsen a játékosnak kell dönteni és hideg fejjel belőni. Edzünk tovább.”

Tóth László, edző, A-Híd-OSC Újbuda:
„Küzdelmes, jó meccs volt, azt tudtuk előre, hogy a népligeti az uszodában nem könnyű nyerni egy jól felkészített csapat ellen. Örülök a csapatunk sikerének, hogy egy ilyen beugró szereppel a hátam mögött abszolválta a csapat a három pontot, ami a továbbiak szempontjából fontos. Helyenként jól játszottunk, jól védekeztünk, extra kapus teljesítményt hoztunk és amikor kellett, elől higgadtak voltunk. Az izgalmas végjátékban - ami könnyedén lehetett volna döntetlen is – helyünkön volt az eszünk és nyertünk.”

Bisztritsányi Dávid, kapus, A-Híd-OSC Újbuda:
„Örülök a győzelemnek és annak, hogy egy jó csapatot az otthonában meg tudtunk verni. A mérkőzést alapvetően befolyásolta, hogy mindkét oldalon fontos hiányzók voltak. Látszott, hogy a Fradi komolyan darált, talán az ő hiányzóikat jobban megérezték. Az elején buta gólokat kaptunk, amik ezen a szinten elkerülhetőek, de rendeztük magunkat, helyén volt az eszük és a fizikai állapotunk ahhoz, hogy ma nyerni tudjunk.”


E.ON VÍZILABDA OB I
Középszakasz, 4. forduló

FTC-PQS Waterpolo – A-Híd OSC Újbuda 8-9 (2-1, 2-5, 3-2,1-1)
Gólszerzők: Pohl 3, Jansik 2, Mitrovic 2, Szirányi