Legyőztük a világbajnokot

2018. június 21., csütörtök 19:33 | 7 hónapja 25 napja 15 órája 30 perce
Bejutott az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután ötméteresekkel nyert a horvátok ellen a Világliga Szuperdöntőben.
Legyőztük a világbajnokot

A tavalyi világbajnoki döntővel ellentétben, amikor már az első negyedben 4-0-s hátrányba kerültünk a horvátokkal szemben, most jobban alakult a mérkőzés számunkra. Ugyan a vendégek szereztek vezetést, de Zalánki Gergő góljával rögtön sikerült kiegyenlíteni, és a játékrész is 1-1-el zárult.
A második negyed is ilyen eredményt hozott. Jött egy horvát gól, majd egy Vámos-bomba, így a szünetben 2-2-es állással fordultak a csapatok.
A folytatás pedig meghozta a hőn áhított magyar vezetést is Bedő Krisztián találatával (3-2). Ezt még egalizálta a világbajnok, de Angyal és Zalánki villanása után először a negyeddöntőben két gólra nőtt a különbség (5-3). Előnyünket majdnem sikerült megtartani Nagy Viktor fantasztikus védéseinek is köszönhetően, de másfél perccel a meccs vége előtt mégis egyenlített Horvátország 6-6-ra. Mivel több gól már nem esett jött az ötméteres-párbaj.
Az elsőt a Ferencváros játékosa, Vámos Márton magabiztosan értékesítette és így tett Zalánki, Bedő és Erdélyi is. Míg a horvátoknál ketten is hibáztak, hiszen Nagy Viktor védeni tudott. Magyarország így nyerni tudott a világbajnok horvátok ellen és a legjobb négy között folytathatja szereplését a Világliga Szuperdöntőben. A fináléba jutásért pedig azzal a Japán válogatottal kell megvívnunk, melyet a 14-7-re győztünk le a csoportmérkőzések során.

FÉRFI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ
2018. június 21., Budapest, Duna Aréna
Negyeddöntő:
Magyarország – Horvátország 6-6 (1-1, 1-1, 3-2, 1-2 – ötméteresekkel 4-2)
Gólszerzőink: Zalánki 3, Vámos, Bedő 2-2, Angyal, Bátori, Erdélyi 1-1

A magyar válogatott programja:

Csoportmérkőzések:
június 18., Ausztrália–Magyarország 5-12
június 19., Montenegró–Magyarország 12-9
június 20., Japán–Magyarország 7-14

június 21., Negyeddöntő: Magyarország–Horvátország 10-8
június 22., péntek, Elődöntő: Magyarország–Japán 18:15
június 23., szombat: döntő, bronzmérkőzés, további helyosztók