Magabiztos győzelem

2017. november 22., szerda 21:33 | 10 hónapja 25 napja 6 órája 16 perce
Férfi vízilabdacsapatunk gólzáporos mérkőzésen 23-6-ra nyert a Kaposvár ellen a bajnokság nyolcadik fordulójában. Ahogy elvárható volt Varga Zsolt csapata otthon tartotta a három pontot.
Magabiztos győzelem

Túl sok izgalomra nem lehetett számítani a hétközi bajnokin, mert mindkét csapat felkészülési állomásnak tekintette a Magyar Kupa negyeddöntő előtt. A találkozón Nikola Jaksic, Vogel Soma és Madaras Norbert csapatkapitány nem szerepelt. Pohl Zoltán viszont visszatért és a szezon első meccsét játszotta. Főleg fiatal sorral rohamoztunk a Kaposvár ellen. A Ferencváros kapuját Gárdonyi András védte.

Húsz másodperc elteltével vezetést szerzett csapatunk, Stefan Mitrovic lőtte be a megítélt büntetőt. Alig telt el újabb 20 másodperc, Szirányi kapta centerben és egyből bevágta. Megúszott a Fradi, Jansik kapta és bedobta, hátul viszont szabálytalankodott bekkünk, az ötméterest a Kaposvár is értékesítette. Vámos balos gólja után jött egy újabb büntető, de Gárdonyi hárított. Elől Nikic megszerezte ötödik gólunkat. Majd egy Jansik-Német Toni összjáték után fiatal centerünk is eredményesnek bizonyult. Potyogtak a gólok a vendég kapuba, pontosan hétszer talált be a Fradi, míg Gárdonyi kapujába két gól esett, az első, gólzáporos negyed 7-2-re végződött.

Nem álltak meg lövőink, kilenc mezőnyjátékos vette be az ellenfél kapuját a második negyed közepéig. Erős rohammal indított csapatunk, két és fél perc alatt három gólt vágott a Kaposvárnak. A mérkőzés ötödik büntetőjét Mitrovic lőtte, kialakult a tízgólos különbség. A negyedet 6-1-re hozta a Fradi, a nagyszünetben 13-3-ra vezetett.

A harmadik játékrészben tovább nőtt a különbség, a meccs gólját Slobodan Nikic szerezte, háttal bepörgette a kaposvári kapuba. A harmadik nyolc perc 6-2-es eredményt hozott, a kijelző 19-5-ös Fradi vezetést mutatott.

A nagy visszaérőnk, Pohl Zoltán is betalált az utolsó negyedben, Manhercz Krisztián öt találatával a meccs legjobbja lett. A Fradi végül 23-6-ra győzött a Kaposvár elleni bajnokin.

Pohl Zoltán, játékos, FTC-PQS Waterpolo:
„Örülök, hogy végre sikerült visszatérnem. Varga Zsolttal azt beszéltük meg, hogy két percekre fogok bemenni, amiket meg kell húznom, voltak azért hibáim, de ennyi kihagyás után előfordul. Az utolsó negyed kemény volt, mert azt végignyomtam, erőnlétileg sok volt. Úgy érzem sok hibát vétettünk, több gólt kaptunk, mint amennyit megengedhetünk magunknak egy ilyen csapat ellen. Egy jó edzőmeccsre készültünk, a hibákat kijavítjuk és megyünk tovább.”

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo:
„Nagyobb ellenállásra számítottam a Kaposvár részéről. A mérkőzés összképe hasonló lett a szeptemberi kupa meccséhez. Keményebb első két negyedet vártam az ellenféltől. Szükség van néha ilyen mérkőzésekre, szinte mindenki tudott gólt lőni, egy jó edzés volt, fegyelmezett védekezéssel és nagy lendülettel játszottuk végig.”


E.ON VÍZILABDA OBI.
8.forduló, Népliget
FTC-PQS Waterpolo – Kaposvári VK: 23-6
(7-2, 6-1, 6-2,4-1)
Gólszerző: Manhercz K. 5, Nikic 4, Varga Dénes 3, Mitrovic 2, Vámos 2, Szirányi 2, Jansik 2, Német T., Sedlmayer, Pohl