Magabiztos továbbjutás

2018. október 28., vasárnap 16:12 | 2 hónapja 18 napja 20 órája 30 perce
A Ferencváros férfi és női vízilabdacsapata is csoportgyőztesként jutott tovább a Magyar Kupában, miután megnyerte az összes mérkőzését hétvégén.
Magabiztos továbbjutás

Szombaton előbb a Tatabányát, majd a Miskolcot győzte le az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata, melyről ITT számoltunk be. Harmadik és egyben utolsó mérkőzését pedig a másodosztályú Szeged ellen játszotta a Fradi, amely vasárnapra több meghatározó játékosát nélkülözte. Varga Zsolt ugyanis pihenőt adott Gárdonyi Andrásnak, Varga Dénesnek, Vámos Mártonnak, Mezei Tamásnak és Stefan Mitrovicsnak, rajtuk kívül pedig hiányzott még sérülés miatt Gór-Nagy Miklós, valamint Nikola Jaksic.

Az alaposan felforgatott keret ellenére is kötelező feladat volt a házigazdák legyőzése, ami végül nem okozott gondot az FTC-nek. 3-0-s vezetésünk után ugyan felzárkóztak 3-2-re az első negyedben, de onnantól kezdve nem volt megállás, és Pohl Zoltán, Német Toni valamint Jansik Szilárd góljaival elhúztunk 11-2-re. Sőt, a szombati kettő után most újabb két utánpótlás játékosunk is bemutatkozhatott a felnőttek között. Böröczky Bence és Böröczky Marcell, mellettük pedig Irmes Márton, Gál Dávid és Turnai András is kivette részét a 14-5-ös magabiztos győzelemből.

A Ferencváros így mindhárom meccsét megnyerte a szegedi csoportkörben és várhatja a negyeddöntő sorsolását!

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – FTC-Telekom 5-14 (2-3, 0-4, 1-5, 2-2)
Gólszerzőink: Pohl, Német, Jansik 4-4, Younger, Nikic 1-1

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
1.forduló, csoportkör, 2018. október 27-28., Szeged

Szombati eredmények:
FTC-Telekom – Tatabánya 20-8
PannErgy-MVLC-Miskolc – Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 18-9
Tatabánya – Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 6-7
FTC-Telekom – PannErgy-MVLC-Miskolc 12-9

Vasárnapi eredmények:
PannErgy-MVLC-Miskolc – Tatabánya 13-8
Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – FTC-Telekom 5-14

VÉGEREDMÉNY:
1. FTC-Telekom Waterpolo 9 pont
2. PannErgy-MVLC-Miskolc 6 pont
3. Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 3 pont
4. Tatabánya 0 pont

A legjobb nyolc közé bejutott az A-csoportból az OSC és a BVSC, a B-csoportból a Szolnok és a Honvéd, a C-csoportból az Eger és a Debrecen, míg a D-csoportból az FTC és a Miskolc.

A Ferencváros női csapata szombaton legnehezebb ellenfele, a házigazda Eger legyőzésével kezdte meg szereplését a Magyar Kupában. Ezek után vasárnap két meccs várt a lányokra, akik délelőtt a Tatabánya ellen ugrottak medencébe. Hogy ne nagyon kelljen izgulni, az első negyedben sikerült négygólos előnyt kiharcolnia a Fradinak, amely a félidőre még tovább nőtt: 11-2-vel fordultak a csapatok. Kapunkat ezúttal a fiatal Neszmély Boglárka védte, aki csupán három találatot engedett a Tatabányának, így 14-3-ra nyerni tudtunk.

RB Tatabánya – FTC-Telekom 3-14 (1-5, 1-3, 0-3, 1-3)
Gólszerzőink: Takács, Pőcze, Bujka 3-3, Muzsnay 2, Tóth-Csabai, Gémes, Mihailovic 1-1

Harmadik találkozónkat a másodosztályú III. Kerületi TVE ellen játszottuk, melyben olyan kiválóságok kaptak helyet, mint a világ és Európa-bajnok Drávucz Rita. A klasszis nevekkel felálló ellenféltől azonban nem illetődtek meg a mieink, és egy 10-4-es első félidővel jelezték, hogy mire képesek. Több remek teljesítmény is volt a Fradiban, hiszen Bujka Barbara öt próbálkozásból négy gólt szerzett, míg Takács Vivien mind a három lövését gólra váltotta. Nekik is köszönhetően végül 16-9-re legyőztük a III. kerületi csapatot, és hibátlanul zártunk a csoport első helyén.

FTC-Telekom – III. Kerületi TVE 16-9 (5-3, 5-1, 2-1, 4-4)
Gólszerzőink: Bujka 4, Takács, Muzsnay 3-3, Gémes 2, Kövesdi, Mihailovic, Ramocsai, Péter 1-1

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
1.forduló, csoportkör, 2018. október 27., Eger

Szombati eredmények:
FTC-Telekom - ZF-Eger 12-11
III. Kerületi TVE - RB Tatabánya 7-8

Vasárnapi eredmények:
RB Tatabánya – FTC-Telekom 3-14
III. Kerületi TVE - ZF-Eger 6-18
ZF-Eger - RB Tatabánya 16-4
FTC-Telekom – III. Kerületi TVE 16-9

VÉGEREDMÉNY:
1. FTC-Telekom Waterpolo 9 pont
2. ZF-Eger 6 pont
3. RB Tatabánya 3 pont
4. III.kerületi TVE 0 pont