Megszorongattuk a címvédőt

2019. február 8., péntek 22:22 | 10 napja 19 órája 50 perce
A Ferencváros női vízilabda-csapata az utolsó negyedre még döntetlennel fordult, végül azonban az UVSE nyerte a derbit.
Megszorongattuk a címvédőt

Jó formában várta a Ferencváros női vízilabda-csapata a derbit, hiszen a legutóbbi öt bajnokiját magabiztos különbséggel nyerte meg. Az UVSE azonban teljesen más szintet képvisel, ezt pedig meg is mutatta a meccs elején, hiszen a címvédő nagyon gyorsan háromgólos előnyt szerzett magának. Azt nem lehet mondani, hogy a mieink nem próbálkoztak becsülettel, de az első hat lövésünkből nem tudtuk bevenni Gangl Edina kapuját. A hetedik helyzetet már sikerült gólra váltani Gerendás Matilda révén (1-3) és egy vendég találat után Tóth-Csabai Dóra is eredményes volt (2-4).

A második negyed elején Kövesdi Vivien akciógóljával egyre faragtuk a hátrányunkat (3-4), de hiába támadtunk az egyenlítésért, a góllövőlistát vezető Keszthelyi Rita visszaállította a meccs eleji különbséget (3-6). Az utolsó szó azonban a Fradié volt, így 6-4-es állással jöhetett a derbi második fele.

Láthatóan nem adták fel a hazaiak, ezt pedig jól mutatta, hogy a szünet után nemhogy felzárkóztunk, de Lena Mihailovic góljával 8-8-nál egyenlítettünk! Fantasztikusan játszott a Ferencváros a címvédő ellen, ugyanis ezt a negyedet 4-2-re a hazaiak nyerték!

Jöhetett az utolsó nyolc perc, ott azonban Keszthelyi Rita jelentette a különbséget a két csapat között. 2018 legjobb női játékosát egyszerűen nem tudtuk tartani, hiszen a válogatott klasszisa az utolsó negyedben háromszor is betalált, összességében pedig hét góllal zárt. A vendégek 12-9-re megnyerték a derbit, de a büszkék lehetünk a lányainkra, akik meg tudták szorongatni a magyar bajnokságban 2016 októbere óta veretlen UVSE-t.

NŐI VÍZILABDA OB I
Alapszakasz 14. forduló, 2019.02.09., péntek
Budapest, FTC-MVM Sportközpont
FTC-TELEKOM WATERPOLO – UVSE HUNGUEST HOTELS 9-12 (2-4, 2-2, 4-2, 1-4)
Gólszerzőink: Tóth-Csabai 4, Bujka 2, Gerendás, Kövesdi, Mihailovic