Miénk a döntő első meccse

2018. május 13., vasárnap 19:41 | 7 hónapja 14 órája 49 perce
Az FTC-PQS Waterpolo megnyerte a férfi vízilabda OB I döntőjének első mérkőzését a címvédő Szolnoki Dózsa ellen.
Miénk a döntő első meccse

Már az első negyedben érezni lehetett, hogy ez a finálé hatalmas csatát fog hozni. Ráadásul a hangulat is döntőhöz illő volt, ugyanis teljesen megtelt a Császár-Komjádi Sportuszoda. 1500-an ültek a lelátón, jó pár néző pedig még állt is a lépcsőkön.
A mieink Varga Dániel zúgó kapufájával nyitották a mérkőzést, a Szolnok viszont kihasználta egyik első támadását és Mezei Tamás góljával megszerezte a vezetést (0-1). Ezután ismét a kapufát találtuk el, ám Slobodan Nikic hálóba tartó csavarásához kellett Nagy Viktor védése is. Csak nem akart összejönni az első Fradi-találat, a másik oldalon viszont Bátori Bence már a második vendég gólt lőtte (0-2). Pár perccel később azonban már hazai gólt is ünnepelhetett a lelkes szurkolótábor. Varga Dénes a szélről volt eredményes (1-2), de egyenlíteni még nem sikerült, hiszen Prlainovic ismét növelte a címvédő előnyét (1-3). A játékrészt az FTC zárta góllal, miután egy szép „kontratámadás” után Varga Dénes szerezte meg saját maga és a Fradi második gólját (2-3).

A második negyedet két ötméteres nyitotta. Előbb Prlainovic értékesítette a vendégekét (2-4), majd Stefan Mitrovic a Ferencvárosét (3-4). Egyenlíteni azonban ekkor sem sikerült, hiszen Milos Cuk kettőre növelte a két csapat közti különbséget (3-5). A mieink - talán a szemükbe sütő nap miatt – többször is a kapufát találták el középről. Slobodan Nikic viszont csukott szemmel is behúzta centerből, így 4-5-re feljöttünk, majd egy gyönyörű támadást Madaras Norbert fejezett be góllal, amivel végre sikerült egyenlítenünk (5-5). Sőt, kétszer is labdánk volt a fordításhoz, ám Varga Dénes próbálkozásai a felső kapufán csattantak a negyed végén.

Ami késik, nem múlik. Varga Dénes addig-addig próbálkozott, míg összejött a gól és a fordítás a harmadik negyedben. A Ferencváros 6-5-nél először vezetett a döntő során. Ráadásul egy labdaszerzés után Varga Dénes és Jansik Szilárd megúszott. Előbbi passzolt, utóbbi megvárta amíg Nagy Viktor elsüllyed és a Szolnok kapujába dobta a labdát (7-5). A Fradi elkapta a fonalat, ez jól látszódott a csapaton és a drukkereken is. A hangulat pedig a tetőfokára hágott, amikor Nikic (8-5), majd Mitrovic is gólt szerzett (9-5). Törvényszerű volt, hogy a Szolnok is betalál hosszú idő után. Zalánki Gergő törte meg a vendégek gólcsendjét (9-6), utána pedig Younger csökkentette a különbséget (9-7).

De még így is kétgólos előnnyel kezdtük az utolsó negyedet, amiben sokáig egyik fél sem talált a kapuba, majd Mitrovic harmadik találatával 10-7-re alakította az állást. Kevesebb, mint 4 perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Prlainovic faragott a vendégek hátrányán (10-8). A Fradi azonban hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot, hiszen visszaállította a négygólos különbséget Vámos és Varga Dénes bombájával (12-8). Ezzel eldőlt a finálé első találkozója, Younger ugyan még kozmetikázott az eredményen, de a Ferencváros így is nyerni tudott 12-9-re egy fantasztikus csatában.

Csapatunk ezzel 1-0-ra vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban. A döntő következő találkozót jövő hét szerdán rendezik Szolnokon.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
Döntő, 1. mérkőzés, 2018.05.13., vasárnap
Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa 12-9 (2-3, 3-2, 4-2, 3-2)
Gólszerzők: Varga Dénes 4, Mitrovic 3, Nikic 2, Madaras, Jansik, Vámos

A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart. Az állás 1-0 a Ferencváros javára.
Az M4 Sport a döntő összes mérkőzését közvetíti.

A BAJNOKI DÖNTŐ TELJES MENETRENDJE

1. mérkőzés: május 13. 17:45, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa 12-9
2. mérkőzés: május 16. 19:00, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
3. mérkőzés május 19. 15:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés – ha szükséges: május 23. 18:15, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – ha szükséges: május 26. 17:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa