Mindenki fontos

2018. október 9., kedd 17:32 | 4 hónapja 8 napja 13 órája 56 perce
Eredményesen kezdte az új szezont a Ferencváros vízilabda utánpótlása, melyben nagy hangsúlyt fektetnek az ob I/B-ben szereplő csapatra is.
Mindenki fontos

Ahogy az FTC-Telekom Waterpolo felnőtt csapatainak elkezdődött az új szezon, úgy az utánpótlás együtteseink és az ob I/B-ben szereplő Fradi is lejátszotta már első mérkőzéseit. A fiatalok esetében sokszor elhangzik, hogy az idény ezen szakaszában nem is feltétlenül az eredmény a fontos, hanem a játéklehetőség és a közös munka, de olykor érdemes megjegyezni azokat is.

Megnyerte ugyanis eddigi mindkét bajnokiját a Varga Dániel irányította ifi, a Nyéki Balázs edzette serdülő és a Regős Áron vezette gyermekcsapatunk is. Rajtuk kívül pedig győzelemmel kezdett Katonás Gergő 2005-ös, valamint Bánhidy András és Fábián Gergely 2006-os együttese is. Az ob I/-ben szereplő Ferencváros három fordulót követően két győzelemmel és egy vereséggel áll, de ennél jóval fontosabb, hogy Péter Imre vezetőedző kizárólag saját nevelésű játékosokat küld a medencébe hétről hétre. Szakosztályunk elnökének, Madaras Norbertnek nem titkoltan ez volt a célja a csapattal a szezon előtt.

„Először is szerettük volna az előző idény végén, hogy ez a csapat feljutó helyen végezzen az ob II-ben, ami sikerült is. Fontos ugyanis számunkra, hogy játszhassanak azok a korábbi ifistáink is, akik nem tudnak a felnőtt Fradiba bekerülni, de szeretnének vízilabdázni. Illetve a tehetséges fiataljaink kapjanak egy plusz terhelést és lehetőséget arra, hogy megmutathassák magukat. Ezek a játékosok az ob I/B-ben még tudnak fejlődni. Kifejezetten büszkeséggel tölt el, hogy nyáron többen is jelentkeztek más kluboktól, hogy szeretnének ebbe a csapatba igazolni, de mégis csak saját nevelésű játékosunk van a csapatban. Ez volt a fő cél. Egyáltalán nem azt nézzük, hogy hányadik helyen állnak, hanem azt, hogy minden szombaton megméretethetik magukat. Persze az egy plusz, ha egy-egy meccsen jól szerepelnek. Legutóbb például Turnai András öt gólt lőtt egy 10-9-es mérkőzésen. Tavaly még ifi volt, most pedig a felnőtt keretnek is tagja. Sokszor edz Varga Dénesékkel, de a Vouliagmeni elleni Bajnokok Ligája selejtezőn nem kapott szerepet. Neki is fontos, hogy az ob I/B-ben beleizmosodjon a felnőtt mezőnybe.” – mondta Madaras Norbert.

Az FTC-Telekom Waterpolo az ob I/B-ben eddig szerepelt játékosai:
Beliczay Bendegúz, Böröczky Bence, Böröczky Marcell, Farkas Krisztián, Felkai Mátyás László, Fülöp Richárd János, Gál Dávid, Goschi Ádám Áron, Irmes Márton, Jókai Miklós Gergely, Kis Márk, Nagy Róbert, Solymosi Péter, Szabó Bence, Turnai András, Zetkó Szabolcs
vezetőedző: Péter Imre

EREDMÉNYEK:

Férfi OB I/B:
FTC – DVSE 11-6
Neptun VSC – FTC 8-6
FTC – HVSC 10-9

Fiú Ifjúsági Országos Bajnokság:
FTC – AVUS 17-8
Vasas – FTC 6-9

Fiú Serdülő Országos Bajnokság:
FTC – AVUS 15-9
Vasas – FTC 5-9

Fiú Gyermek Országos Bajnokság:
FTC – AVUS 15-3
Vasas – FTC 3-19

Budapesti Serdülő Bajnokság:
FTC II – Vasas 13-7

Gyermek 2005 Bajnokság:
FTC – CVSE 16-3
FTC II – BHSE 0-5

Gyermek 2006 Bajnokság:
FTC – CVSE 13-3
FTC II – VUK Kistarcsa 7-5

Gyermek 2007 Bajnokság:
YBL WPC – FTC 11-6

Leány Ifjúsági Országos Bajnokság:
FTC – Szentes 9-14
Eger – FTC 19-9

Leány Serdülő Országos Bajnokság:
FTC – Szentes 5-10
Eger – FTC 9-4

Leány Gyermek Országos Bajnokság:
FTC – Szentes 4-17
Eger – FTC 9-14